Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Έργα και ημέρες mediaνθρώπων

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τον ροκανίζει


… από την ώρα που μπήκε στο κανάλι

Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο κανάλι στόχος ήταν η θέση του διευθυντή. Δεν έχει σημασία που προσελήφθη για την ίδια θέση, αλλά σε άλλον τομέα! Σημασία έχει οτι το ροκάνισμα που ξεκίνησε από συνήθεια (διότι είναι στη φύση του, όπως το ανέκδοτο με τον σκορπιό…), τώρα πιάνει τόπο!

Πλησιάζει η ώρα που θα ακουστεί ο πάταγος… βοηθούντων και των ξαφνικών αλλαγών στα σχέδια πλεύσης του σταθμού!

Ποιος δημοσιογράφος δεν έχει
περάσει ούτε έξω από το Μαξίμου


… ενώ καλύπτει το κυβερνητικό ρεπορτάζ

Ποιος δημοσιογράφος μεγάλης εφημερίδας που υπογράφει το κυβερνητικό ρεπορτάζ τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια δεν έχει περάσει ούτε έξω από το Μαξίμου! Βεβαίως η ευθύνη δεν είναι αποκλειστικά δική του, αλλά και των ενοίκων του πρωθυπουργικού μεγάρου που δεν του σηκώνουν τα τηλέφωνα ή όταν τα σηκώνουν το κάνουν μόνο για να διαμαρτυρηθούν!

Και το ερώτημα δεν είναι «τότε τι γράφει», γράφει αυτά που πιστεύει! Δικαίωμα του! Το ερώτημα είναι ο διευθυντής του τι κάνει και κυρίως πώς δέχεται να φιλοξενεί ρεπορτάζ και μάλιστα για την κυβέρνηση (σε μια μεγάλη εφημερίδα), χωρίς να έχει καμιά σχέση με την πραγματικότητα;

Βεβαίως το θέμα θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί τοποθετώντας έναν συντάκτη φιλικό με την κυβέρνηση (παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι ακραία αντιπολιτευτική), όπως συνέβη σε μια άλλη εφημερίδα όπου η ΝΔ τοποθέτησε για το ρεπορτάζ της δημοσιογράφο της αρεσκείας της!

Συμπερασματικά πάντως, ελάχιστη σημασία έχει αν συμφωνεί κανείς ή όχι με αυτές τις πρακτικές… Δεδομένου ότι η απάντηση είναι αυτονόητη! Το πρόβλημα είναι ότι αυτά συμβαίνουν στον κόσμο των ελληνικών media!
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου