Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

Η Σοφία της δημοσιογραφίας-τέρας...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

...το μήνυμα στο Open
και μια σημαντική
μετοχική αλλαγή σε εφημερίδα


Ακόμα: Η πολύ καλή εκπομπή σε κανάλι της "δεύτερης γραμμής"

** Οι μετεωρολόγοι ενοχοποίησαν ένα από τα συμπαθέστερα γυναικεία ονόματα: «Σοφία»! Και οι τερατολόγοι της Ενημέρωσης επένδυσαν πάνω του για ένα ντελίριο από κλικ. Τώρα που έρχεται ο «Τηλέμαχος» να δούμε τι πιο τερατώδες θα βρουν από τον τίτλο «χιονιάς-τέρας» που έγραψαν κάποιοι για τη «Σοφία».

** Προς Open, ενταύθα. Όταν αλλάζεις επίπεδο –προς τα πάνω, φυσικά– δεν κρατάς τίποτα από το προηγούμενο. Εν προκειμένω, ρεκλάμες τηλεμάρκετινγκ με διάρκεια διαφημιστικού Μπεν Χουρ, που επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια σε 3-4 λεπτά, και μιλάνε για έξυπνες σφουγκαρίστρες, μαξιλάρια με επένδυση μπαμπού και προσθετική μαλλιών με έκπτωση, θυμίζουν το τσίπικο παρελθόν από τον προηγούμενο τίτλο. Σαν να αλλάζεις το σορτσάκι με φράκο, αλλά πας στον δεξίωση με την παλιά διχαλωτή σαγιονάρα.

** Έχω πέσει κάποιες φορές τυχαία (και πλέον το ψάχνω) πάνω στο Attica tv και με ξάφνιασε ευχάριστα με το πρόγραμμά του. Το Σάββατο ξεχώρισα το αφιέρωμα στον αυθεντικά λαϊκό τραγουδιστή Μάνο Παπαδάκη που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Είχε τραγούδια και αφηγήσεις (για Καζαντζίδη, Παγιουμτζή, δισκογραφικές κ.λπ.), από αυτές που είναι τόσο ευχάριστες ώστε ακυρώνουν το ζάπινγκ. Πολύ καλό, πολύ καλός. Τι κρίμα που ήθελε να πει και άλλα, κάποια στιγμή σε επόμενη εκπομπή, έδωσε ραντεβού αλλά δεν πρόλαβε. Συχνά η ζωή τρέχει πιο γρήγορα από τις προθέσεις μας.

** Έχει αλλάξει, εδώ και αρκετό καιρό, η μετοχική σύνθεση μιας από τις παλαιότερες ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας. Υπήρξε απόσυρση ενός οικογενειακού μέλους, με κοινή και ήρεμη συναίνεση, και χωρίς κραδασμούς στη συνέχεια της έκδοσης. Όλα καλά και οικογενειακά...
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου