Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Περιμένετε, τώρα, ενημέρωση από τον Γιώργο Αυτιά;

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Δεν του "έκατσε" για ευρωβουλευτής...



του Δημ. Κανελλόπουλου

«Θα μείνω στην τηλεόραση» φέρεται να είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Γιώργος Αυτιάς, που ήθελε να βρεθεί στις Βρυξέλλες ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αλλά δεν του... κάθεται η φάση. Αυτό διαβάζουμε στο ρεπορτάζ του Βασίλη Σκουρή, στο News247.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας του πρότεινε να πάει για βουλευτής, αυτός λέει δεν δέχτηκε, οπότε δεν τα βρήκαν. Είναι και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο ευρωψηφοδέλτιο, μην το ξεχνάτε, δεν θα ήθελε δίπλα του κάποιον με περισσότερους σταυρούς.

Ωραία και καλά, δικαίωμά του να κατέβει στην πολιτική. Ο Γιώργος Αυτιάς, εννοώ. Δικαίωμά του να θέλει να γίνει βουλευτής ή ευρωβουλευτής. Στη δημοσιογραφία όμως γιατί μένει; Καλός και άγιος, άκρως επιτυχημένος στην τηλεόραση, αλλά ως τι θα συνεχίσει να κάνει εκπομπές στον ΣΚΑΪ; Ως δημοσιογράφος; Ή, πιο σωστά, ως πάρα τρίχα ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας; Ποια δημοσιογραφική δεοντολογία και ποια αξιοπιστία λέτε τώρα, πάνε, εξανεμίστηκαν...

Αυτό με τους δημοσιογράφους που γίνονται βουλευτές και μετά επιστρέφουν στη δημοσιογραφία πρέπει να τελειώσει. Απαξ και αποφασίσεις να κατέβεις στην πολιτική, δεν (πρέπει να) υπάρχει επιστροφή. Δεν χάνουν σε αξιοπιστία μόνο οι δημοσιογράφοι - πολιτικοί που μετατρέπονται σε περιστρεφόμενες πόρτες μπες-βγες, χάνει συνολικά η δημοσιογραφία. Απαξιώνεται πλήρως.

Πρέπει τώρα όσοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές να σταματήσουν τη δημοσιογραφία. Σε όποια πολιτική πλευρά και αν βρίσκονται. Εδώ έχουμε φτάσει στο σημείο κάθε πρωί ο Αντώνης Πανούτσος να κάνει εκπομπές σε δύο διαφορετικά ραδιόφωνα. Προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη των έρμων των ακροατών. ΜΜΕ που λειτουργούν σαν εκλογικά κέντρα... Το ανέχονται τα ίδια, το ανέχονται οι συνάδελφοί τους δημοσιογράφοι, το ανέχονται και οι... συνάδελφοί τους πολιτικοί που υστερούν, έτσι, στον ανταγωνισμό. 
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου