Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Αγγελιόσημο: ο μαγικός κόσμος της είσπραξης - απόδοσης 2

*
Ανασυγκρότηση
***
*

(Μέρος Δεύτερο)
Ενδεικτικά έτη 2005 έως και 2013
Είσπραξη Αγγελιοσήμου;
Αντί 20% εισπράχθηκε το 6,9% !!!
Πού ακριβώς "χάνεται" το υπόλοιπο 13,1%;



(...) Το Αγγελιόσημο εισπράττεται επί της αξίας της διαφήμισης, με ένα μέσο όρο περίπου στο 20% επί της αξίας αυτής. Συγκρίνοντας την πορεία της δαπάνης της διαφήμισης, με την πορεία της είσπραξης του Αγγελιοσήμου, για τα τελευταία χρόνια, παρατηρούμε κάτι ανησυχητικό, επισφαλές και αβέβαιο.

Ποσοστό είσπραξης Αγγελιοσήμου,

σε σχέση με τη δαπάνη Διαφήμισης



Έτσι, ενώ θα αναμέναμε, ένα ποσοστό περίπου στο 20%, διαπιστώνεται ότι υπάρχει σημαντική απόκλιση από το ποσοστό αυτό, καθώς σε κανένα από τα έτη, η είσπραξη δεν έχει ξεπεράσει το 6,9%, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην είσπραξη του πόρου (...)
---
πηγή: PRODUNTIAL ACTUARIAL SOLUTION
(Β. Μαργιός, Αναλογιστής (M.A.S.) - Οικονομολόγος (Β.Ε.)
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Πίσω από ένα μηχανισμό είσπραξης αγγελιοσήμου, που ελέγχονται η σύσταση και η λειτουργία του ως προς το τυπικό και το νόμιμο, βρίσκεται η ΕΠΗΕΑ ασκώντας εργοδοτικό δικαίωμα παρά τα αναγραφόμενα στο συμφωνητικό -που συνυπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας της με τον τότε (2006) πρόεδρο του ΤΣΠΕΑΘ- και με τη σιωπηρή ανοχή των υπόλοιπων συνδικαλιστικών ενώσεων, πλην μεμονομένων αντιδράσεων. Έτσι για να θυμόμαστε τα γεγονότα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ ανώνυμος 9:31 μ.μ. - ... να τα λέμε αυτά ... εξάλλου οι αναρτήσεις σκοπό έχουν την αφύπνιση των αρμόδιων ελεγκτικών μηχανισμών ...

      Διαγραφή