Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

... ΕΣΗΕΑ - απεργίες: "Δεν δεσμευόμαστε" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΗΕΑ για κινητοποιήσεις: Ναι μεν, αλλά...


Τη δημιουργία αλλεπάλληλων προσκομμάτων φαίνεται να προτάσσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, προκειμένου να προχωρήσει σε απεργιακό αγώνα έναντι του ασφαλιστικού εκτρώματος που επιχειρεί να επιβάλει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τη συνεδρίαση του Μεικτού Συμβουλίου με θέμα τις κινητοποιήσεις, όπου ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Σταμάτης Νικολόπουλος, ερωτηθείς για το πότε θα υλοποιηθεί η απόφαση της συνδιάσκεψης της ΠΟΕΣΥ για «την κήρυξη 48ωρων επαναλαμβανομένων απεργιακών κινητοποιήσεων», είπε ότι η ΠΟΕΣΥ ζητεί ορισμό ημερομηνίας έως την Τετάρτη 3 Μαρτίου, αλλά αυτό 
«ουδόλως δεσμεύει την ΕΣΗΕΑ». Αιτία, σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, είναι η «ανάγκη προετοιμασίας μέσω επισκέψεων του ΔΣ στα ΜΜΕ και ενημέρωσης των μελών».

Προφανώς ο επιτυχής αγώνας προϋποθέτει την πρότερη ενημέρωση και ζύμωση των συμμετεχόντων, αλλά ποια νοήμων συνδικαλιστική ηγεσία που τον επιθυμεί περιμένει να φτάσει το νομοσχέδιο προς ψήφιση ώστε να τον εξαγγείλει; Τη στιγμή, μάλιστα, που όλοι οι υπόλοιποι κλάδοι εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις άνω των 45 ημερών!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η γενική γραμματέας, Νανά Νταουντάκη. Παρά την πολυετή συνδικαλιστική εμπειρία της επέμενε στη «σύσταση οργανωτικής επιτροπής»(!) για τις επισκέψεις του ΔΣ στους χώρους εργασίας, κάτι που κάλλιστα μπορεί -και είθισται- να γίνεται από τους εκλεγμένους εκπροσώπους στο Μεικτό Συμβούλιο.

Με αυτούς τους ρυθμούς, η όποια κινητοποίηση μάλλον θα γίνει – όταν γίνει – για την τιμή των όπλων και κατόπιν εορτής…
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν καταλαβαίνει ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει το ρόλο του - το ίδιο επικίνδυνα και τα δύο. Η αποχή απο την πρόσφατη ΓΣ ανέδειξε περίτρανα οτι οι δημοσιογράφοι στην πλειονότητά τους έχουν γίνει υπάλληλοι των εργοδοτών τους. Όσο κι αν "χτυπιούνται", στην άλλοτε κραταιά ένωση συντακτών η κατάσταση τους έχει ξεφύγει. Έχουν μείνει στο περιθώριο των εξελίξεων άβουλοι και μοιραίοι, έρμαια ακόμη και υπαλλήλων τους (υφυπουργός εργασίας). Αυτοκολακεύονται για να καλύψουν τη ματαιοδοξία τους, αφού είναι ολοφάνερο οτι κανένας δεν εμπιστεύται παροπλισμένους συνταξιούχους συνδικαλιστές. Μη μπορώντας να αντιμετωπίσουν τα του οίκου τους, βάλλουν και εναντίον άλλων επαγγελματικών συνδικαλιστικών οργανώσεων επιβεβαιώνοντας την παροιμία "της μικρής ...ψυχής τα μαλλιά της φταίνε"! Αλοίμονο σ' αυτούς και σε όσους εκπροσωπούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ ανώνυμος 11:08 - ... και πως να πεις ότι δεν έχουν βάση αυτά που γράφεις; ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή