Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Καναλάρχες απαιτούν: Κάντε το όπως το 1990, δωρεάν...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Οι Καναλάρχες στο κίνημα «δεν πληρώνω»Η μεταπολίτευση υπήρξε σημείο καμπής για την είσοδο επιχειρηματιών και εργολάβων στα ΜΜΕ ενώ, με την χθεσινή αγορά του « Έθνους » και της «Ημερησίας » από τον Ιβάν Σαββίδη αποσύρθηκαν και οι τελευταίοι παραδοσιακοί εκδότες από τα Media.

Νέοι καιροί, νέα ήθη. Η συμμαχία Μαρινάκη-Βαρδινογιάννη-Αλαφούζου έχει προφανή στόχο την κυριαρχία στα ΜΜΕ αλλά και τον περιορισμό της επιρροής Σαββίδη. Η μάχη στο ποδόσφαιρο επεκτείνεται στα ΜΜΕ και την πολιτική, θυμίζοντας κάτι από Μπερλουσκόνι.

Ως προς τις τηλεοπτικές άδειες οι θέσεις των καναλαρχών δεν αποτελούν έκπληξη: Ουσιαστικά προσβλέπουν σε νέα καθυστέρηση, δηλαδή δωρεάν τηλεοπτικές άδειες και διατήρηση του μονοπωλίου που κατέχουν. Xαρακτηρίζουν «ταπεινωτικό» ότι συμμετείχαν σε ένα διαγωνισμό και ζητούν να μην εφαρμοστεί κανένας από τους νόμους που ψηφίστηκαν για τα ΜΜΕ, ίσως προεξοφλώντας και αποφάσεις ανωτάτων δικαστηρίων.

Δεν είναι πρωτόγνωρα όσα ζητάνε καθώς είχαν δοθεί στην επιχειρηματική ελίτ το 1990. Η διαφορά είναι ότι το τότε δικομματικό σύστημα εξουσίας έχει καταρρεύσει και ο νέος «παίκτης» που κυβερνά αρνείται να παίξει με τους ίδιους όρους.

Η δε αντιπολίτευση, αφού θεοποίησε το «ανεξάρτητο» ΕΣΡ όσο κωλυσιεργούσε, είναι άγνωστο πως θα τοποθετηθεί τώρα που το ΕΣΡ καλείται να εφαρμόσει τους νόμους. Πάντως, τόσο οι μιντιάρχες όσο και η αντιπολίτευση, που σήμερα κόπτονται για τη Δικαιοσύνη, δικαιολογούσαν, αν δεν πανηγύριζαν, πέρυσι όταν «κάποιοι προπηλάκιζαν τον Πρόεδρο του ΣτΕ στο … Κολωνάκι».
---
---
*

4 σχόλια:

 1. "Δεν είναι πρωτόγνωρα όσα ζητάνε καθώς είχαν δοθεί στην επιχειρηματική ελίτ το 1990".
  Και με υπουργό τον σύντροφο του ΚΚΕ τότε και αριστερό του ΣΥΡΙΖΑ αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τώρα Δραγασάκη. Για να μην ξεχνιόμαστε σύντροφοι-αριστεροί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. @ ανώνυμος 10:22 π.μ. - ... σωστά τα λες, σύντροφε της κεντροδεξιάς ... ακριβώς 27 χρόνια από σήμερα ... και οι συνθήκες της ραδιοτηλεόρασης ακριβώς ίδιες με τις σημερινές ... βουλωμένο γράμμα διαβάζεις ... Υ.Γ.: όσο για Δραγασάκηδες, το ΚΚΕ ξεφορτώθηκε πάρα πολλούς ... ευτυχώς ...

   Διαγραφή
  2. Και η κυρία Π.Δ. στην πρώην Γ' Δ/νση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, γνωστή σε αρκετούς συναδέλφους για την .....φιλεργατική συμπεριφορά της, συντρόφισσα δηλώνει μήπως να την ξεφορτωνόσασταν και αυτή. Οσο για το σύντροφος της κεντροδεξιάς, δεξιά ούτε που κοιμάμαι, μπορείς να με βαφτίσεις όπως σε βολεύει αλλά προσκυνητής δεν ήμουν και δεν πρόκειται να γίνω κανενός. Για δε τις συνθήκες της ραδιοτηλεόρασης άξιοι της μοίρας τους οι προσφέροντες τις υπηρεσίες τους δωρεάν.

   Διαγραφή
  3. @ ανώνυμος 4:22 μ.μ. - ... την κυρία Π.Δ. δεν την γνωρίζω και φυσικά δεν ξέρω την πολιτική καταγωγή της ... όπως δεν γνωρίζω και την α-πολιτίκ πορεία σου ... εκεί που έχεις δίκιο είναι στο ότι είναι άξιοι της μοίρας τους όσοι προσφέρουν υπηρεσίες δωρεάν για να πλουτίζουν τα αφεντικά τους ... έρρωσο ...

   Διαγραφή