Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

6ωρη στάση εργασίας τεχνικών STAR

H ΠΟΣΠΕΡΤ προκήρυξε 6ωρη στάση εργασίας στον τ/σ STAR την Παρασκευή 28/7 από 09:00 έως 15:00, με αιτήματα:

  • Την άρση όλων των αντεργατικών και παράνομων αποφάσεων
  • Να μην γίνουν απολύσεις και να υπάρξει πραγματικός διάλογος με τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.
---
Στο ΦΕΚ ο διορισμός του
Β. Κωστόπουλου ως επικεφαλής της ΕΡΤ

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το διορισμό του Βασίλη Κωστόπουλου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς κάνει αποδεκτή την παραίτηση του Λάμπη Ταγματάρχη και διορίζει στη θέση του, μετά από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας το Βασίλη Κωστόπουλο για τα επόμενα 5 έτη.
---
Πράσινο φως για υβριδική TV από ΕΡΤ

Το πράσινο φως της κυβέρνησης και της διοίκησης της ΕΡΤ πήρε η διεύθυνση νέων τεχνολογιών της ΕΡΤ ώστε να γίνει η αίτηση ένταξης της κρατικής τηλεόρασης στον διεθνή οργανισμό της HbbTV Αssociation, της διεθνούς ένωσης για την ανάπτυξη της υβριδικής τηλεόρασης. Το ΔΣ της εταιρείας αναμένεται να εγκρίνει το αναγκαίο ποσό των 8.000 ευρώ ετησίως, ώστε η ΕΡΤ να ενταχθεί ως πλήρες μέλος του οργανισμού και να προχωρήσει στο σχέδιο λειτουργίας της υβριδικής τηλεόρασης. Μέχρι σήμερα η κρατική ραδιοτηλεόραση είχε αναπτύξει σε ικανοποιητικό βαθμό την προσφορά υπηρεσιών ΟΤΤ TV. Μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες, όπως η LG, η Samsung και η Sony, έχουν εγκαταστήσει στο λογισμικό τους τις εφαρμογές της ΕΡΤ, οι οποίες είναι διαθέσιμες από το μενού των τηλεοπτικών δεκτών με μια απλή αναβάθμιση του λογισμικού τους. Η εξέλιξη ωστόσο των υβριδικών υπηρεσιών είναι κάτι πολύ περισσότερο και η κρατική τηλεόραση μπορεί πλέον να τις αναπτύξει με την εγγραφή της στον διεθνή οργανισμό.
---
Με μικρό σχήμα
η «Καθημερινή» της Κυριακής

Με μικρό σχήμα θα κυκλοφορεί και η κυριακάτικη έκδοση της «Καθημερινής». Λίαν συντόμως η εφημερίδα θα εγκαταλείψει οριστικά το μεγάλο μέγεθος και θα εκτυπώνεται στο μικρό, σε μια ακόμη προσπάθεια μείωσης του κόστους.
---
Μετακίνηση στον όμιλο Euronews

Από το CNN στον όμιλο Euronews μεταπήδησε ο Κώστας Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει επικεφαλής της διανομής περιεχομένου για το Euronews και το Africanews.
---
Και εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ το Star!

Σκληρή σύγκρουση ανάμεσα σε Star και ΠΟΣΠΕΡΤ. Ο τηλεοπτικός σταθμός του ομίλου Βαρδινογιάννη κατέθεσε αγωγή σε βάρος της ΠΟΣΠΕΡΤ για τη χθεσινή στάση εργασίας που κήρυξε στον τηλεοπτικό σταθμό μετά και την απόλυση των εργαζομένων στα συνεργεία του σταθμού, σε ένδειξη συμπαράστασης στην ΕΤΙΤΑ.
---
Τι ζήτησαν οι καναλάρχες
από το ΕΣΡ για το διαγωνισμό των αδειών

Πέντε όρους έθεσε η ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΕΣΡ για την αδειοδότηση των σταθμών τους:

  1. Η αγορά της TV πρέπει να θεωρηθεί ενιαία και ως τέτοια να αδειοδοτηθεί ανά κατηγορία προγράμματος
  2. Γνώση εκ των προτέρων των αδειών που θα προκηρυχθούν και η διάρκειά τους.
  3. Η τεχνολογία θα πρέπει να είναι το DVB-T2
  4. Επαναπροσδιορισμός της τιμής εκκίνησης με νέα έρευνα. Η ΕΙΤΗΣΕΕ πιστεύει πως το τίμημα των 250 εκατ. ευρώ του διαγωνισμού του περασμένου Σεπτεμβρίου, δεν υφίσταται.
  5. Σύνταξη εκ νέου της προκήρυξης των αδειών. Η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί πως η υφιστάμενη προκήρυξη δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αντιγραφής καθώς έχει ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Επιπλέον εξακολουθεί να πιστεύει πως δεν πρέπει να γίνει διαγωνισμός, αλλά η λήψη μιας γενικής άδειας από το ΕΣΡ.

---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου