Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

... o Σάτυρος των media γράφει - 27/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

H επιλεκτική ευαισθησία του Νίκου Παππά

Ο "Σάτυρος" ήταν χθες στην Βουλή.

Παρακολούθησε την μονομαχία του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής με τον κ. Βενιζέλο για τις τηλεοπτικές άδειες. Τραγικά αδύναμη η επιχειρηματολογία του πρώην προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τον έφερε σε δύσκολη θέση ο Νίκος Παππάς.

Αιφνιδίασε αρνητικά, ωστόσο, τον "Σάτυρο" η επιλεκτική ευαισθησία του Νίκου Παππά για τους εργαζόμενους στα κανάλια. Σωστά ενδιαφέρεται για αυτούς και αγανακτεί με τις απολύσεις τους. Όμως, δεν θα έπρεπε ο κ. Παππάς να δείξει την ίδια ευαισθησία για τους δεκάδες εργαζόμενους που κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο, επειδή κλείνει η Ίριδα και τα άλλα τυπογραφεία αρνούνται ή δεν έχουν την δυνατότητα να τυπώσουν τα 100 περίπου έντυπα που τυπώνονται σε αυτήν;

Κακό πράγμα η επιλεκτική ευαισθησία.
---
Χρυσοπληρώνουν
τους Survivor για μια αρπαχτή

Από τον Ξυλούρη και τον Μίκη στους παίκτες του Survivor.

Προχθές, το βράδυ ο "Σάτυρος" "κόλλησε" στην ΕΡΤ. Δεν χόρταινε τις ιστορικές συναυλίες του Θεοδωράκη και του Μαρκόπουλου, αμέσως μετά την πτώση της Χούντας, με κυρίαρχο αίτημα το "δώστε την Χούντα στον λαό". Αναλογιζόταν με μελαγχολία: Τι "ιερά τέρατα" διέθετε τότε η Ελλάδα. Μελίνα, Λοΐζος, Φαραντούρη, ο Μίκης, η Μαρίζα Κοχ, Αντώνης Καλογιάννης, ο Γαργανουράκης, η Μαρία Δημητριάδη, ο "αρχάγγελος" και τόσοι άλλοι. Και συνέκρινε όλους αυτούς με τους σημερινούς x-factor.

Την επομένη, χθες δηλαδή, η μελαγχολία εξελίχθηκε σε σοκ. Στα site της... σοβαρής ενημέρωσης του κοινού διάβασε ότι πληρώνονται οι παίκτες του Survivor από διάφορα μαγαζιά, μπαρ, κέντρα κ.α. Μάλιστα, χρυσοπληρώνονται για μια εμφάνιση. Για μια βραδιά. Αρπαχτή το λες και αυτό.

Κάποιος Ντάνος λαμβάνει 5 χιλιάρικα. Μια Κολιδά παίρνει 800 και χίλια ευρώ συν την διαμονή πληρωμένη (φαντάζομαι όχι σε τίποτα τρίστερα), ένας Σπαλιάρας και ένας Βασάλος παίρνουν από 1.500 με 2.000 ευρώ έκαστος, ενώ ο... "μισθοφόρος" αμείβεται με χιλιάρικα για μερικές ώρες. Μαθαίνει ακόμα ο "Σάτυρος" ότι υπάρχει ένας κύριος Αργιανίδης, με κασέ 3 χιλιάρικα την βραδιά. Ο δε Κοκκινάκης για να φουσκώσει το δικό του κασέ συμπεριλαμβάνει έναν μάνατζερ του ράγκμπι και το έχει ανεβάσει στα 5 (εννοείται χιλιάρικα). Ο Ορέστης Τσανγκ, Ορέστης από την Κίνα, είναι πιο ευέλικτος. Εξακόσια ευρώ την βραδιά. Αλλά ανεβάζει το κασέ στα παιδικά πάρτι. Ε, είναι δύσκολα τα παιδάκια, οπότε δικαίως ζητάει τα 1.000 ευρώ το πάρτι. Παιδικό πάρτι με τον Τσάνγκ και ένα χιλιάρικο την βραδιά.

Τελείωσα. Δεν γράφω άλλο.
---
Οι γκρίζες ζώνες του "μαύρου χρήματος"

Και λίγα τους είπε ο Νίκος Παππάς.

Στους κυρίους και στις κυρίες της αντιπολίτευσης που ακόμα και σήμερα χωρίς κανέναν ενδοιασμό υπερασπίζονται το αμαρτωλό διαφημιστικό σύστημα. Αυτό που εξέθρεψε το "μαύρο χρήμα" στα media και στους δημοσιογράφους, στην πολιτική, καθώς και σε άλλους χώρους. Αυτό που γιγάντωσε τα μέσα της σακούλας και των cd΄s σε βάρος της ποιότητας της ενημέρωσης του πολίτη. Αυτό που στραγγαλίζει την μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ υπέρ των ΔΟΛ και των "Πήγασων".

Από την άλλη δεν μπορούμε να μην το σημειώσουμε. Άργησε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς. Πριν καν προχωρήσει τον διαγωνισμό για τις άδειες, έπρεπε να νομοθετήσει την εξυγίανση της διαφημιστικής αγοράς. Από τον Φεβρουάριο του 2015 έπρεπε να το είχε κάνει. Να βλέπαμε σήμερα πόσοι και ποιοι θα υπήρχαν.

Τόσο στις διαφημιστικές όσο και στα media.
---
Ο Κουρτάκης διαφημίζει τον Αλαφούζο

Κατ΄ αρχάς διαπράττει ένα "λάθος".

Το management της Ίριδας δεν ανήκε στην πλευρά Μπόμπολα. Ο Κατσαούνης, η Γουλανδρή και τα άλλα στελέχη του management της Ίριδας προέρχονταν από τον ΔΟΛ. Αυτά με το "λάθος".

Την καλύτερη διαφήμιση έκανε προχθές ο Κουρτάκης με την εφημερίδα του για "την υπερσύγχρονη εκτυπωτική μονάδα" του Αλαφούζου. "Επί τη ευκαιρία, αξίζει να σημειωθεί, ότι η "Καθημερινή" διαθέτει εξαιρετικό μάνατζμεντ, το οποίο "τρέχει" ο πολύπειρος Χρήστος Αγραφιώτης". Αυτά δεν τα γράφει κάποιο άλλο μέσο ενημέρωσης του Αλαφούζου. Να σταματούσε εκεί το προμοτάρισμα. "Όλοι τώρα τυπώνουν στου Αλαφούζου - Αδιαχώρητο στο πιεστήριο της «Καθημερινής».

Ζω για τη στιγμή που θα ξαναγράφει τα αντίθετα. Γιατί κάποια στιγμή θα ξανατσακωθούν ο Μαρινάκης με τον Αλαφούζο. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου