Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

Εργαζόμενοι στα Πρακτορεία - Συνεχίζουμε Αγωνιστικά

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Αγώνας είναι μονόδρομος


Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των συναδέλφων στις 4ωρες στάσεις εργασίας της 25ης Ιουλίου. Αποτέλεσαν σαφή απάντηση απέναντι στις επιδιώξεις της εργοδοσίας, απέναντι στις απολύσεις των συναδέλφων μας, απέναντι στις καθυστερήσεις πληρωμών.

Αυτές οι κινητοποιήσεις ήταν η πρώτη αντίδρασή μας στην αμετακίνητη στάση της εργοδοσίας, για το αυτονόητο δικαίωμά μας, στην εργασία με δικαιώματα, κάτω από ανθρώπινες συνθήκες.

Η επόμενη μέρα μας βρίσκει ένα βήμα εμπρός, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων είναι συσπειρωμένοι δίπλα στο σωματείο, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις και στις συγκεντρώσεις, αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων, πράγμα που φαίνεται και από την αποφασιστικότητα για αντίσταση στα σχέδια της εργοδοσίας.

Η εργοδοσία στα δύο πρακτορεία ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα, που ανεξάρτητα από πλειστηριασμούς, παλαιούς και νέους επενδυτές – «σωτήρες», θέλει να κάνει τα πρακτορεία πεδίο ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας, απαλλαγμένο από εργαζόμενους με συγκροτημένα δικαιώματα. Είναι ξεκάθαρο αυτό, αρκεί να δει κάποιος τι συμβαίνει σε επιχειρήσεις στον Τύπο και στα ΜΜΕ.


Καταγγέλλουμε την προκλητική και ισχυρότατη παρουσία των ΜΑΤ και της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος), μέσα στον χώρο εργασίας μας, κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, χαρακτηριστικό του πως βλέπουν εργοδοσία και κυβέρνηση τους αγώνες των εργαζομένων.

Και όλα αυτά την ημέρα των πανηγυρισμών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την έξοδό της στις αγορές. Η πραγματικότητα για τους εργαζόμενους γίνεται ολοένα και χειρότερη και αποδεικνύεται ότι η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό και την καταστολή, ανεξάρτητα από τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης για τα δικαιώματα των εργαζομένων αφού αυτή δεν έχει κανένα πρόβλημα να θέσει τις δυνάμεις καταστολής στην υπηρεσία των εργοδοτών. Γι’ αυτό και ετοιμάζουν νέο συνδικαλιστικό νόμο με ξεκάθαρο στόχο να περάσουν χειροπέδες στο εργατικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίες οι τελευταίες αποφάσεις του Αρείου Πάγου που έρχονται να νομιμοποιήσουν την απλήρωτη εργασία. Κυβέρνηση και εργοδοσία ψάχνουν συνεχώς να βρουν τρόπους να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους.


ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στην κινητοποίησή μας με την ενότητα των εργαζομένων και με την απόφαση της Γ.Σ. για παράταση της στάσης εργασίας όπου και υποχρεώσαμε την εργοδοσία να απομακρύνει τις αστυνομικές δυνάμεις.

Θα το πούμε ξεκάθαρα: Η εργοδοσία πρέπει να πάρει πίσω τον συνάδελφό μας και να επαναφέρει την κανονικότητα στην καταβολή της μισθοδοσίας. Να υλοποιήσουν άμεσα τη δέσμευσή τους. Θα συνεχίσουμε και θα κλιμακώσουμε με κάθε τρόπο τον αγώνα μας κόντρα σε εργοδοσία και κυβέρνηση.

Καλούμε τους συναδέλφους να ενισχύσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη συσπείρωση στο σωματείο, την ενότητα απέναντι στις εργοδοτικές επιδιώξεις και την κυβερνητική πολιτική, την οργάνωση του αγώνα και την ετοιμότητα.


ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ,
ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου