Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Πρακτορεία - Αποφασίζουμε άμεση κλιμάκωση του αγώνα

*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων
Αθηνών
***
*

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ
ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δευτέρα 24/07, ώρα 23:00 έως Τρίτη 25/07 ώρα 03:00
και Τρίτη 25/07 από 09:00 έως 13:00


Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων,
θα γίνουν συγκεντρώσεις στον χώρο της Ίριδας,
την Τρίτη 25/07 στη 01:00 και στις 11:00.

Η εργοδοσία στα δύο πρακτορεία, αποφάσισε να απολύσει τους δύο συναδέλφους μας οδηγούς στην «Άργος – Ευρώπη Ε.Π.Ε.» Η δικαιολογία; Ότι περισσεύουν. Η πραγματικότητα; Τα δύο πρακτορεία θέλουν να επιβάλλουν την αντίληψη ότι κανείς δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι απέναντι στις απαιτήσεις τους.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο ένας από τους δύο συναδέλφους μας είχε απαιτήσει να δουλεύει σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και όχι κάτω από 60ο C, μέσα σε σαραβαλιασμένα αυτοκίνητα. Η απάντηση των εταιρειών ήταν να τον απειλήσουν εξώδικα με απόλυση, πράγμα που έκαναν.

Αυτή η συμπεριφορά έρχεται να προστεθεί στις καθυστερήσεις πληρωμών, στη διατήρηση των επικίνδυνων συνθηκών εργασίας, πράγμα που μεταφράζεται σε επικίνδυνα αυτοκίνητα και σε ογκώδη και βαριά δέματα. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του σωματείου στην εργοδοσία και παρά τις υποσχέσεις τους, δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Αυτές οι απολύσεις μας αφορούν όλους, αρκεί να λάβουμε υπόψη τις εξελίξεις στον Κλάδο. Μαγαζιά κλείνουν, οδηγούνται σε πλειστηριασμό, αλλάζουν χέρια και σε κάθε περίπτωση οι χαμένοι είναι οι εργαζόμενοι, αφού και αυτή η κυβέρνηση έχει διατηρήσει και διευρύνει όλο το νομοθετικό αντεργατικό πλαίσιο που ευνοεί τους μεγαλοεπιχειρηματίες – εκδότες.

Γνωρίζουμε ότι το μοναδικό μας όπλο είναι ο οργανωμένος αγώνας, θα το χρησιμοποιήσουμε με κάθε τρόπο και δεν θα μείνει στα στενά όρια των δύο πρακτορείων.

Στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, θα αποφασίσουμε την άμεση απεργιακή κλιμάκωση, με στόχο να υποχρεώσουμε την εργοδοσία, στην ανάκληση των απολύσεων και στην ομαλοποίηση της καταβολής της μισθοδοσίας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν το μαζικό, αγωνιστικό παρόν στις στάσεις εργασίας και στις συγκεντρώσεις! Κανείς δεν μπορεί να είναι αμέτοχος, επιβάλλεται όλοι να πάρουμε θέση.

Σήμερα απολύονται οι συνάδελφοί μας, αύριο μπορεί να βρεθούμε στην ίδια θέση.

H ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου