Κυριακή 30 Ιουλίου 2017

ΕΙΗΕΑ και ΕΙΙΡΑ: να "σωθεί" ο ΕΔΟΕΑΠ, αλλά...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
ΑΘΗΝΩΝ

Ανακοίνωση

Οι προτάσεις που κατέθεσαν οι Ενώσεις των εργοδοτών και των εργαζομένων στην ενημέρωση, κατά την 3μερή συνάντηση της Τρίτης, 25.7.2017, στο Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση της συζήτησης για την διάσωση και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ.

Η EIHEA θα συμβάλει στην επίτευξη του σκοπού αυτού με την προϋπόθεση ότι όσα συμφωνηθούν, μετά βεβαίως την έγκρισή τους από τη Γενική Συνέλευση των μελών της, θα υλοποιηθούν στο σύνολό τους.
---
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ
ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ
ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
Ανακοίνωση

Η Ενωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αθηνών (ΕΙΙΡΑ), καθ’ όλη τη διάρκεια της συμμετοχής της στον διάλογο που διεξάγεται με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Πετρόπουλου και συμμετοχή των συνδικαλιστικών φορέων των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης και των ενώσεων των εργοδοτών για το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ εξέφρασε επίσημα τη θέση της υπέρ της διάσωσης και της διατήρησης του ΕΔΟΕΑΠ ως φορέα επικουρικής ασφάλισης και υγείας όλων των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης, υπό τις προϋποθέσεις που γνωστοποιήσαμε στο πλαίσιο των τριμερών συναντήσεων.

Ωστόσο, ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη του διαλόγου είναι φανερό ότι καμία μελέτη δεν μπορεί με βεβαιότητα να αποδείξει ότι ο ΕΔΟΕΑΠ θα είναι βιώσιμος, ούτε μπορεί να γίνει εκτίμηση της απαιτούμενης χρηματοδότησης, ώστε το Ταμείο να είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Από την έναρξη του διαλόγου δηλώσαμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουμε τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων μας. Συνεπώς, είμαστε αντίθετοι και δεν αποδεχόμαστε τη θέσπιση κανενός νέου πόρου, με τη μορφή ποσοστού επί του κύκλου εργασιών (τζίρου) των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων. Πολύ δε περισσότερο στην παρούσα συγκυρία κατά την οποία αποδεικνύεται περίτρανα ότι η κατάργηση του αγγελιοσήμου όχι μόνο δεν οδήγησε σε αύξηση των διαφημιστικών εσόδων μας, αλλά σε περαιτέρω συρρίκνωση της καθαρής διαφημιστικής δαπάνης. Οι ραδιοφωνικές επιχειρήσεις δεν μπορούν να επωμιστούν κανένα κόστος, πέραν αυτού που ήδη καταβάλλεται στον ΕΦΚΑ.

Σημειωτέον ότι δεν υπάρχει καμία διαβεβαίωση ότι οι παροχές που θα παρέχει ο ΕΔΟΕΑΠ θα είναι καλύτερες από αυτές που προσφέρονται από τον ΕΟΠΠΥ και το ΕΤΕΑΠ.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου