Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

"Αμυμώνη" - αποτελέσματα προγράμματος ERASMUS+

*
Αμυμώνη
***
*

Τελική εκδήλωση

διάδοσης αποτελεσμάτων
το προγράμματος Erasmus+

Την Πέμπτη 13/7/2017 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αμυμώνης, στο Ελληνικό, η τελική Εκδήλωση διάδοσης αποτελεσμάτων του προγράμματος ERASMUS+ με τίτλο: «Εκπαίδευση εκπαιδευτών ατόμων με τυφλότητα και λοιπές αναπηρίες» και θέμα «Παρουσίαση των αποτελεσμάτων της εμπειρίας μας στο εξειδικευμένο κέντρο για τυφλά πολυανάπηρα άτομα ‘La Pépinière’».

Το πρόγραμμα της Εκδήλωσης ήταν χωρισμένο σε 4 ενότητες:

α) Σύντομη παρουσίαση της ΑΜΥΜΩΝΗΣ, από την Κοινωνική Λειτουργό του Συλλόγου μας κ. Διονυσία Βασιλάρα & σύντομη παρουσίαση του προγράμματος ERASMUS+, από την Αρμόδια για το εν λόγω πρόγραμμα Erasmus+, κ. Βίκυ Κρόκου.

Β) Παρουσίαση του Φορέα Υποδοχής (La Pépinière), της εμπειρίας μας από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα και των αποτελεσμάτων/αντίκτυπου για τους Συμμετέχοντες, τον Φορέα Αποστολής (Αμυμώνη) και τις Ομάδες-στόχο. Η παρουσίαση έγινε από την Ψυχολόγο της Αμυμώνης κ. Μυρτώ Ρουμελιώτη, η οποία ήταν μια εκ των συμμετεχόντων του προγράμματος Erasmus+.

Γ) Βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης στην τυφλότητα σε 3 άξονες (κινητικότητα & προσανατολισμός, αναγνώριση αντικειμένων, φαγητό), από την Υπεύθυνη Συντονισμού της Αμυμώνης κ. Χριστιάνα Ζώτου και τους εκπαιδευτές του Συλλόγου.

Δ) Συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων, καινοτόμων ιδεών, μοίρασμα εμπειριών. Κλείσιμο της Εκδήλωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ και την ολοκλήρωση των ταξιδιών μας στη GAPAS Institut Médico Educatif ‘La Pépinière’, pour enfants, adolescents et jeunes adultes déficients visuels multihandicapés (Ιατρικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο ‘La Pépinière’ για παιδιά, εφήβους και νέους με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες),στη Λιλ της Γαλλίας.

Ευχαριστούμε πολύ όλους, όσοι μας τίμησαν με την παρουσία τους, συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια προσομοίωσης στην τυφλότητα και συνέβαλαν εποικοδομητικά στην ανταλλαγή πολύτιμων απόψεων στην εκπαίδευση και αποκατάσταση ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες.
---
Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων
με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες "Αμυμώνη"
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου