Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ΔΟΛ, ακούγεται τριψήφιος αριθμός προς απόλυση...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Έρχεται σφαγή στον ΔΟΛ


...και όλα μοιάζουν μικρά, από τον διευθύνοντα σύμβουλο, μέχρι πόσους ορόφους θα καταλαμβάνει…

Μετά την επικύρωση της μεταβίβασης του ΔΟΛ
στον Βαγγέλη Μαρινάκη το επόμενο βήμα είναι η σύσταση του νέου διοικητικού συμβουλίου και η τοποθέτηση διευθύνοντος συμβούλου που θα «τρέξει» την εταιρία.

Το βασικό θέμα σε αυτήν τη φάση είναι η ομαλή μετάβαση από τη μια εποχή στην άλλη και η συνύπαρξη παλιών και πρώην… Αφού ως γνωστόν όσοι δημοσιογράφοι έφυγαν από τον ΔΟΛ για να ενταχθούν στην «Ελευθερία του Τύπου», θα επιστρέψουν πίσω στη Μιχαλακοπούλου.

Ωστόσο η αντοχή του συστήματος θα κριθεί στους κραδασμούς που δεν αποκλείεται να προκαλέσουν οι απολύσεις του πλεονάζοντος προσωπικού και ειδικά των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και δημοσιογράφων… μιας και οι πληροφορίες υποστηρίζουν ότι θα απομακρυνθεί σχεδόν τριψήφιος αριθμός εργαζομένων!

Για την ακρίβεια από την ώρα που εγκρίθηκε η μεταβίβαση… το σύνολο των εργαζομένων στον ΔΟΛ θεωρούνται απολυμένοι, αφού η εταιρία περνάει στον νέο ιδιοκτήτη χωρίς βάρη… Πιο σωστά, λοιπόν, στη νέα εταιρία που μεταβιβάστηκε ο ιστορικός οργανισμός θα προσληφθεί περίπου το ένα τρίτο όσων εργάζονται αυτήν τη στιγμή στο συγκρότημα!

Είναι σαφές λοιπόν ότι η «σφαγή» είναι η μόνη λέξη που ταιριάζει στην περίσταση!

Κατά τα άλλα ελάχιστη σημασία έχει αν κάποιοι «προμοτάρουν» τον Γιώργο Δήμα για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον νέο ΔΟΛ… ή αν οι εφημερίδες και τα sites του οργανισμού, για όσο παραμείνουν στο κτίριο της Μιχαλακοπούλου, θα περιοριστούν στους τρεις πάνω ορόφους!
---
---
*

2 σχόλια:

  1. Στη σημερινή συνέλευση ακούστηκαν τα ονόματα των 100 (τριψήφιος αριθμός) εργαζομένων προς απόλυση, κάποιοι απ' αυτούς δεν τη δέχτηκαν αλλά προσφέρθηκαν άλλοι να απολυθούν αφού, όπως αναφέρθηκε, θα πάρουν τη νόμιμη αποζημίωση και τα δεδουλευμένα τους. Μάλιστα αυτοί που προσφέρθηκαν να απολυθούν ήταν πολλαπλάσιοι από αυτούς που δεν ήθελαν να απολυθούν.
    Όμως για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα με τη λειτουργία της εταιρείας, λόγω έλειψης προσωπικού, οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν. Ενδεχομένως θα βγούν και αγγελίες γιά κάλυψη των κενών θέσεων.

    Π. Θεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος στο ΔΟΛ που δεν ανησυχεί είναι ο υιός του γνωστού προέδρου. Αυτός στα ΜΜΕ και ο Κυριάκος (ο γνωστός ντε, του Κώστα) στην πολιτική, έχουν δεμένο το "γάιδαρό τους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή