Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Ανακοίνωση-καρμπόν (όπως ΔΟΛ) της ΕΣΗΕΑ για τον Πήγασο

*
Ανασυγκρότηση
***
*
ΕΣΗΕΑ
Ερήμην των εργαζόμενων του Ομίλου
«ΠΗΓΑΣΟΣ» η εκποίηση των σημάτων
«ΕΘΝΟΥΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»


Στο Ειρηνοδικείο Αθηνών εκπλειστηριάστηκαν τα σήματα των εφημερίδων «ΕΘΝΟΥΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», καθώς και ένα πακέτο μετοχών της εταιρείας «ΑΝΩΣΗ Α.Ε.». Έναντι τιμήματος 3.580.000€ οι τίτλοι των ιστορικών εφημερίδων «ΕΘΝΟΣ» και «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» μεταβιβάστηκαν στην εταιρεία «DIMERA INVESTMENTS L.T.D.», συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη.

Είναι ξεκάθαρο ότι μόνοι ωφελημένοι από την διαδικασία εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων είναι οι Τράπεζες και ο αφερέγγυος εργοδότης εκατοντάδων συναδέλφων μας, κ. Φ. Μπόμπολας. Οι μεν Τράπεζες θα εισπράξουν το σύνολο του τιμήματος του πλειστηριασμού, ο δε εργοδότης «ξεφορτώθηκε» τα Μέσα που δεν του είναι πλέον χρήσιμα.

Οι εργαζόμενοι του Ομίλου δεν εισπράττουν τίποτα από τον πλειστηριασμό αυτό, ενώ οι θέσεις εργασίας τους θα βρίσκονται σε καθεστώς πλήρους αβεβαιότητας έως ότου αποσαφηνίσει τα σχέδιά του ο αγοραστής και νέος πλέον ιδιοκτήτης των σημάτων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά του Φώτη Μπόμπολα και δηλώνει «παρών» σε κάθε εξέλιξη στον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ», έχοντας ως πρώτιστο μέλημά του την εξόφληση των απλήρωτων συναδέλφων μας και την διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, ο Φώτης Μπόμπολας κωφεύει, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους, οι οποίοι επί χρόνια στήριξαν τις εφημερίδες ιδιοκτησίας του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα αναλάβει το επόμενο χρονικό διάστημα όλες τις συνδικαλιστικές και νομικές πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και για την αντιμετώπιση της στάσης του εργοδότη, ο οποίος, εν κρυπτώ και με αδιαφανείς διαδικασίες, πούλησε τον τελευταίο χρόνο ακόμη και τις κτιριακές εγκαταστάσεις των εφημερίδων του, στερώντας ακόμη ένα περιουσιακό στοιχείο, από την εκποίηση του οποίου, οι συνάδελφοι θα μπορούσαν να λάβουν ένα τμήμα απ’ όσα τους οφείλονται.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

---
*

2 σχόλια:

  1. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες το επομενο χρονικό διάστημα, αφού πρώτα κάνουν τα μπάνια τους οι κ.κ. εκπρόσωποι και αφού έχουν λύσει το θέμα της χρηματοδότησης του ΕΔΟΕΑΠ. Υπάρχουν προτεραιότητες, άλλωστε από τη μη καταβολή μισθών δεν υπάρχει βλαπτική μεταβολή και η κατάθεση αίτησης επίσχεσης συνιστά παραίτηση. Τί να κάνουν και οι συνδικαλιστές και ειδικά οι ......αριστεροί. Υπομονή τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε από την επιτροπεία αλλά από 1/1/2019 θα εφαρμόσουμε τα μέτρα της επιτροπείας. Στην υγειά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, ποιος κοροϊδεύει ποιόν; Όταν ο Στρατούλης έλεγε να μπλοκάρουν τον πλειστηριασμό των τίτλων, ποιοι τον σταμάτησαν; Δεν ήταν εργαζόμενοι της ΠΗΓΑΣΟΣ;
    Και κάτι ακόμα, δεν βρέθηκε ένας να δεσμεύσει με ασφαλιστικά μέτρα τους τίτλους των εφημερίδων του Μπόμπολα, τα μόνα αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας;
    Είναι καλό να βλέπεις την επόμενη μέρα, μην προκαλείς όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή