Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Τσαλαπάτης: Έχουν στήσει μηχανή με τον ΕΔΟΕΑΠ...

*
Κίνηση
Επαγγελματιών
Δημοσιογράφων
***
*

Άνεργοι, απλήρωτοι και συνταξιούχοι στον δρόμο...
Ποιος παίζει τον παπά
στον κλάδο και την Ενημέρωση


Άρωμα Σικελίας θυμίζει το παρασκήνιο στο προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, στην Κυβέρνηση και τον ΕΔΟΕΑΠ για να κάνει ό,τι θέλει η διαπλοκή και η Κυβέρνηση με το Ταμείο μας. 

Αντωνιάδου και Καπάκος τρέμουν και αποφεύγουν προκλητικά να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για να πάνε με την απερίγραπτη πρόταση που έχουν ήδη συμφωνήσει για τριχοτόμηση του ΕΔΟΕΑΠ στη διαπραγμάτευση.

Πρόκειται για σχέδιο Γκανά - Κυριακόπουλου που προβλέπει μειώσεις παροχών και πετσόκομμα μισθών και συντάξεων μέσω αύξησης εισφορών των εργαζομένων και συνταξιούχων που βάζουν στο τραπέζι Πετρόπουλος - Αχτσίογλου.

Την ίδια ώρα το καρτέλ ανάμεσα στο STAR και τον ΣΚΑΙ στήνεται με θύελλα από απολύσεις να έρχεται. Το ίδιο μοντέλο στήνεται και για την Αυγή με τρία σε ένα (μόνο Κυριακάτικη Αυγή και ραδιόφωνο ιστοσελίδα στο ίδιο πακέτο) απολύσεις που υπερβαίνουν το 30% και μισθούς ψίχουλα όταν θα καταβάλλονται.

Στον Πήγασο ο Μπόμπολας τρώει τα οφειλόμενα και προτείνει στους εργαζόμενους να υπογράψουν συμβόλαια ότι δέχονται να απολυθούν χωρίς αποζημιώσεις. Το κολοβό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ απλώς του βάζει πλάτη.

Η κυβέρνηση ορίζει τελικά τη τριμερή για την Δευτέρα το πρωί στις 8.30 στο υπουργείου Εργασίας από τον φόβο των κινητοποιήσεων, αλλά μόνο για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Σπάει το μέτωπο και πετάει έξω τους συναδέλφους της περιφέρειας.

Ο Κουμπιάς (με ό,τι έχει εξασφαλίσει από την θητεία του δίπλα στον Γκαργκάνα) και ο Σαββίδης (με αντάλλαγμα τον διορισμό του στον ΕΦΚΑ) οδηγούν εν ψυχρώ σε διάσπαση την ΠΟΕΣΥ με τους κυβερνητικούς και εργοδοτικούς παράγοντες να κάνουν πάρτι.

Η αλλαγή της μέρας και της ώρας για την τριμερή περιλαμβάνεται σε επιστολή του υπουργείου -μέιλ- που, όπως αναφέρει, στάλθηκε από το γραφείο του υφυπουργού χθες Τετάρτη στις 9 παρά δέκα το πρωί.

Η Αντωνιάδου, κρυμμένη πίσω από τον ΓΓ της ΕΣΗΕΑ, όμως το πρωτοκόλλησε σήμερα στις 9.17 το πρωί για να μην γίνει ΔΣ, που έχουν ζητήσει Νταουντάκη - Μηλιώνης -Τσαλαπάτης καθώς και οι άλλοι που έχουν διαμαρτυρηθεί.

Το ορφανό του του Κουβέλη, ο Διόγος και η υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας που δεν έχει διαγραφεί ακόμη από την ΕΣΗΕΑ, ως πρώην κυρία Προέδρου, φαίνεται ότι καλύπτονται από την ανάρτηση του Κυριακίδη, αντιπροέδρου του Αθήνα 9,84.

Η πρόταση είναι να φύγουν οι επικουρήσεις από τον ΕΔΟΕΑΠ και να μείνει μόνο η περίθαλψη.

Προβλέπει όμως περικοπές στις επικουρήσεις και εύχεται να μην είναι πολύ βάρβαρες..!

Δεν επιβεβαιώνεται αν σε αυτή την πρωτοπορία έχει ανάμιξη ο Δήμος ή ο Δήμαρχος.

Eίναι η παρέα που αυτοαποκαλείται "ανοιχτά ΜΜΕ", με τα δημοτικά ραδιόφωνα να κινδυνεύουν τους συμβασιούχους σε αυτά να είναι μετέωροι και παντού απολύσεις ή απλήρωτοι συνάδελφοι.

Κάνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας για αυτό. Μόνο απεργία δεν προτείνει ακόμη με αίτημα να κοπούν οι παροχές του ΕΔΟΕΑΠ...

Πάντως η δικαιολογία του Πετρόπουλου για να μετακομίσει (όχι ο... ίδιος) η τριμερής, είναι ότι σήμερα θα λείπει ο πρόεδρος των καναλαρχών, που ως εκπρόσωπος του Σύριζα, τον θεωρεί προνομιακό συνομιλητή του.

Είναι όμως αυτός που έκανε μήνυση στην Κυβέρνηση και ζητάει αποζημίωση με τον υπουργό ΨΠΕ να του απαντάει για λογαριασμό του Μαξίμου ότι είναι παράνομος.

Ο κυβερνητικός εταίρος της Αντωνιάδου όμως που συγκατοικούν, λέει, στο προεδρείο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας έχουν άλλη άποψη και τον θεωρούν ευεργέτη τους.

Το ερώτημα είναι λοιπόν ποιος παίζει τον παπά στον κλάδο και την ενημέρωση.

Η πρόβλεψη πάντως είναι ότι οι πέντε στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο συγκάτοικός τους, οι συνεταίροι τους στην ΠΟΕΣΥ, τον ΕΔΟΕΑΠ μαζί με τα αφεντικά τους στη διαπλοκή και στο υπουργείο Εργασίας θα ψάχνουν μέρος να κρυφτούν.

Και δεν θα βρίσκουν...


Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων 
---
*

1 σχόλιο: