Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Προσφεύγει στη Δικαιοσύνη η ΕΣΗΕΑ
για τα δεδουλευμένα των εργαζομένων
του ΔΟΛ κατά την περίοδο της διαχείρισης

Η ΕΣΗΕΑ αναλαμβάνει ρόλο και προχωρά – σύμφωνα με πληροφορίες, σε προσφυγή στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αναγκαστεί ο διαχειριστής του ΔΟΛ να καταβάλλει τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.

Υπολογίζεται ότι οι τελευταίοι κάνει να λαμβάνουν από την περίοδο της διαχείρισης περίπου 2,5 μισθούς. Μάλιστα πρόκειται για χρήματα που έχουν εισπραχθεί από τις πωλήσεις των εφημερίδων και φυσικά από τη διαφήμιση και ακόμη δεν έχουν αποδοθεί.
---

Οι συμφωνίες ευημερούν
και οι άνθρωποι στο MEGA
υποφέρουν παραμένοντας ακόμη απλήρωτοι

Πέρα από το σκεπτικισμό για το αν θα προλάβουν τις προθεσμίες με τις τηλεοπτικές άδειες οι μέτοχοι του MEGA… Αλλά και πέρα από το γεγονός ότι η συμφωνία με τις τράπεζες φαίνεται να προχωρά… Το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι οι εργαζόμενοι που παραμένουν απλήρωτοι.

Κόντρα στις υποσχέσεις λοιπόν, δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, αλλά και καμία ένδειξη έως αυτή τη στιγμή ότι θα τους καταβληθεί έστω και ένας μισθός συν το δώρο των Χριστουγέννων.

Από την τελευταία επικοινωνία των εργαζομένων με τους δικηγόρους των μετόχων που χειρίζονται το θέμα δεν διαπιστώθηκε πρόοδος σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.
---
Έχασε η ΑΕΠΙ το δικαστήριο με Eurobank

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο χθες δικαίωσε τη Eurobank για την μή πληρωμή δόσεων για δάνειο που είχε χορηγήσει στην εταιρεία ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Ο κίνδυνος για ολική δέσμευση των εταιρικών λογαριασμών της ΑΕΠΙ είναι υπαρκτός.
---
Διαφωνία Αλαφούζου
για την αλλαγή των μετρήσεων της AGB

Σύμφωνα με πληροφορίες η AGB Nielsen φέρεται να είναι σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών και τους παράγοντες της αγοράς, προκειμένου από κοινού να προχωρήσουν σε μια σειρά αλλαγών ώστε να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία της έρευνας.

Μία από τις βασικές εισηγήσεις του επικεφαλής της εταιρίας μετρήσεων Σπύρου Ζαβιτσάνου προς τους καναλάρχες είναι η αλλαγή της μέτρησης που αφορά στα νεανικά κοινά, δηλαδή του πληθυσμού από 15 έως 44 ετών. Συγκεκριμένα ο διευθύνων σύμβουλος της AGB Nielsen υποστηρίζει ότι λόγω της μετανάστευσης των νέων που υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 500.000… Η κατηγορία 15-44 θα πρέπει να αλλάξει και να αντικατασταθεί από μια νέα διευρυμένη που θα περιλαμβάνει τις ηλικίες από 18 έως 54 ετών και η μέτρηση να αφορά αυτή την ηλικιακή γκάμα του πληθυσμού.

Εδώ όμως βρίσκεται και το «αγκάθι»! Αφού συμφωνούν όλοι, εκτός από τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ, Γιάννη Αλαφούζο!
---
«Ειδήσεις Ντοτ Κομ»:
Διακανονισμός για τα τέλη συχνοτήτων

Σε διακανονισμό έχει προχωρήσει η «Ειδήσεις Ντοτ Κομ» για τα τέλη χρήσης συχνοτήτων της περιόδου 2011 – 2014, ενώ παράλληλα έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Η συνολική χρέωση από την οφειλή του 2% επί του κύκλου εργασιών για τα τέσσερα χρόνια ανέρχεται σε 2.120.000 ευρώ. Οι κυβερνήσεις της περιόδου εκείνης είχαν αποφασίσει να μην εκδώσουν αποφάσεις καταλογισμού, σε αντίθεση με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
---
ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε

Συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, σε συντονισμό με όλες τις άλλες δημοσιογραφικές Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει ομόφωνα 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης συμμετέχοντας στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ, των συνδικάτων και της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία του κλάδου θα πραγματοποιηθεί από την 06:00 ώρα της Πέμπτης, 14 -12 – 2017 μέχρι την 06:00 ώρα της Παρασκευής, 15 – 12 -2 017, και συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.
---
*

1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΑ ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ. ΑΦΟΥ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΙΓΟΝΤΑΡΙΖΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ "ΤΙΜΙΟ" ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ.
    ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΨΑΚΟΥ ΣΕ ΣΥΝΤΑΚΤΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ, ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ: "ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ;"
    ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ!

    Ν.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή