Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Μη καταβολή Δώρου - "Live Sport", "Πήγασος"

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Καταγγελία στο ΣΕΠΕ
για τη μη καταβολή Δώρου Χριστουγέννων
από τη «LIVE SPORT» και τον «ΠΗΓΑΣΟ»


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε καταγγελία στον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στην Υπηρεσία Ειδικών Επιθεωρητών ΣΕΠΕ για την μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους συναδέλφους και για την εργοδότρια εταιρεία της εφημερίδας «LIVE SPORT» και για τον Όμιλο «ΠΗΓΑΣΟΣ».

Με την καταγγελία αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε να διενεργήσουν οι ως άνω αρμόδιοι τις απαιτούμενες νόμιμες ενέργειες για την ποινική δίωξη και τιμωρία των εκπροσώπων των παραπάνω εταιρειών, δεδομένου ότι η μη καταβολή του δώρου στους εργαζόμενους αποτελεί και ποινικό αδίκημα διωκόμενο κατά την αυτόφωρη διαδικασία κατά τον Α.Ν 690/1945, όπως ισχύει σήμερα.

Email που λάβαμε αναφέρει ότι:

Ομάδα εργαζόμενων του "Πήγασου" κατέθεσε χθες 22/12 μήνυση -μέσω του ΣΕΠΕ Αγίας Παρασκευής, στο Αστυνομική Τμήμα Χαλανδρίου- κατά του υπεύθυνου της εταιρείας Εκδόσεις Έθνος (της εφημερίδας που ίδρυσε ο Γιώργος Μπόμπολας και στη συνέχεια πέρασε στα χέρια του υιού του Φώτη Μπόμπολα) για την μη καταβολή δώρου Χριστουγέννων. Επίσης η εταιρεία οφείλει δεδουλευμένα ενός χρόνου σε εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση καθώς και δεδουλευμένα και αποζημιώσεις στους απολυμένους.

Η "Βραδυνή της Κυριακής" κατέβαλε τελικά το δώρο Χριστουγέννων

Η εργοδοσία της εφημερίδας «ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» κατέβαλε τελικά, πριν από λίγο, το δώρο Χριστουγέννων στους εργαζομένους.

Επισημαίνεται, όμως, ότι η οφειλή των δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων τριών μηνών εξακολουθεί να υφίσταται και αμέσως μετά τις γιορτές προγραμματίζεται συνέλευση των συντακτών, για τον συντονισμό και τον καθορισμό περαιτέρω ενεργειών για την καταβολή των οφειλομένων.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Η ΕΣΗΕΑ γιατι δεν απεστειλε καταγγελια και για τη μη καταβολη δωρου στον υπο διαχειριση Αγελλιδη ΔΟΛ;Για ποιον λογο γινονται αυτες οι διακρισεις και ποτε επιτελους τα σωματεια θα αναλαβουν τις ευθυνες τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η παπαδια να σηκωσει κεφαλι στον Αγγελιδη; Εχει σηκωσει απο καιρο τα ποδια (τα μπροστινα)!

      Διαγραφή