Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Προσφυγή στο υπ. Εργασίας 
για τους απλήρωτους των εφημερίδων 

Στο υπουργείο Εργασίας για τους απλήρωτους των εφημερίδων και τις απολύσεις προσφεύγει πλέον η ΕΣΗΕΑ. Μετά το αίτημα της για 3μερη συνάντηση με την Alter ego για την απόλυση στο site του Βήματος, η Ένωση Συντακτών ζήτησε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας και για τους απλήρωτους των εφημερίων “Δημοκρατία” και “Espresso” του Γιάννη Φιλιππάκη. Η εκπρόσωπος των εργαζομένων στην «Espresso» Έλενα Σολωμού με δήλωση της αναφέρει πως ενημερώθηκε για την κίνηση αυτή από τις ιστοσελίδες και όχι από την ΕΣΗΕΑ.
---
“Πάγωσε” η ραδιοφωνική αδειοδότηση!

«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
---
Θεματικές άδειες
χωρίς προσδιορισμό

Χωρίς υπόδειξη περιεχομένου θα προκηρυχθούν οι Εθνικής εμβέλειας Θεματικές άδειες από το ΕΣΡ όταν έρθει η ώρα τους. Το ΕΣΡ δεν θα υποδείξει ποια θα είναι η φύση του προγράμματος, αν θα είναι π.χ. αθλητικού, μουσικού, εκκλησιαστικού περιεχομένου, ή ντοκιμαντέρ.
---
Ξανά ο Ν. Στραβελάκης στο Real FM

Ο Νίκος Στραβελάκης επιστρέφει στο Real FM. Από την επομένη Δευτέρα επιστρέφει στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού και από το Σεπτέμβριο θα βρίσκεται με εκπομπή το Σαββατοκύριακο.
---
Δύο “ορφανές” τηλεοπτικές άδειες

Όχι μία, αλλά δύο «ορφανές» τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης ενημερωτικού προγράμματος. Η απόφαση του ΕΣΡ, να απορρίψει την αίτηση Τηλεοπτικής Ελληνικής ΑΕ να λάβει άδεια, αφήνει προς διάθεση μια ακόμη επιπλέον άδειας, η οποία θα περιμένει προς διάθεση μέχρι να προκηρυχθούν οι θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Αν προηγηθούν οι περιφερειακές άδειες, όπως σκέφτεται το ΕΣΡ, δεν διευκρινίζεται για πόσο καιρό οι «μεγάλες» άδειες θα είναι προς διάθεση. Για να τις διεκδικήσει κάποιος πρέπει να καταθέσει αίτηση στο ΕΣΡ από την οποία να προκύπτει η εγγυητική των 3 εκατ. ευρώ, να διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ και την πρώτη δόση των 3,5 εκατ. ευρώ. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ενδιαφερόμενοι και «να σηκώσουν το γάντι», αγνοώντας τις «υποδείξεις» να παραμείνουν εκτός αγοράς. Η διαδικασία του Νομου Παππά είναι ανοικτή και είναι η ίδια η αγορά που αποφασίζει.
---
Χωρίς τον έλεγχο του ΕΣΡ
τελείωσε το «Game of Love»

Ολοκληρώθηκε η μετάδοση του «Game of Love» από τον ΑΝΤ1, χωρίς να υπάρξει ο προαναγγελθείς έλεγχος του ΕΣΡ. Η εισαγγελική παρέμβαση και η άσκηση δίωξης εναντίον των μελών της Αρχής για παράβαση καθήκοντος (ενώ είχαν ανοίξει το σχετικό φάκελο συζήτησης), σταμάτησε τη διαδικασία με απόφαση της Ολομέλειας.
---
Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου