Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2019

Σε ειδική διαχείριση μπήκε το MEGA

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Εξεδόθη σήμερα, με αριθμό 10/2019, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το Mega τίθεται σε ειδική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ειδικός διαχειριστής για την εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων του Mega, ορίστηκε η κ. Ευδοκία Παπανδρέου. Η διαδικασία της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας, θα είναι πολύ σύντομη ενόψει της μερικής (διαδικτυακής) λειτουργίας του σταθμού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που δικάστηκαν τον Σεπτέμβριο, η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση δικάστηκε στις 30 Οκτωβρίου. Στη δίκη είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση μέρος των εργαζομένων του σταθμού, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η Digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς. Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα. Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.

Πλέον, μετά τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια), θα υπάρξει πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο.

Σημειώνεται ότι την υπόθεση υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έτρεξε το νομικό γραφείο "Ανδρέας Αγγελίδης και συνεργάτες" και η Grant Thornton.
---
Νένα Μαλλιάρα / capital.gr
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου