Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

... τι πλήρωσε η "Ελευθεροτυπία", τελικά; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


@ Στην περίπτωση ορισμένων ΜΜΕ, ο δανεισμός που χορήγησαν οι τράπεζες υπερέβη κάθε ηθικό και οικονομικό όριο.

@ Και προκύπτει πως δεν είχε σημασία, αν υπήρχαν ή όχι εμπράγματες εγγυήσεις, αλλά ο ρόλος τους στο παιχνίδι χειραγώγησης της κοινής γνώμης στο θανάσιμο παιχνίδι της διαπλοκής που “έπνιξε” τη χώρα.

@ Υπήρχαν, λοιπόν, ΜΜΕ “που ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους”. Όπως ακριβώς κατηγορούσαν οι δημοσιογράφοι τους, τους πολίτες της χρεοκοπημένης Ελλάδας.

@ Και ο ελεγκτικός μηχανισμός τι έκανε; Η Τράπεζα της Ελλάδας; Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς;

@ Αλλά ας επιστρέψουμε στο παιχνίδι ελέγχου των media. Τα media, που είχαν ταυτιστεί με την υποστήριξη της κυβερνητικής εξουσίας αρχικά και του Μνημονίου στη συνέχεια, είχαν πιθανότητα σωτηρίας, χωρίς να πιέζονται οι ιδιοκτήτες τους.

@ Ενώ την ίδια ώρα η Χ.Κ.Τεγόπουλος, που διέθετε ακίνητη περιουσία, οδηγήθηκε σε λουκέτο. Έφταιγε μόνο η Μάνια;

@ Με τα πρώτα λουκέτα σε ιδιωτικά ΜΜΕ στην αρχή του Μνημονίου, το μαύρο στην ΕΡΤ, η εγκαθίδρυση της DIGEA, οι χρεοκοπημένοι ιδιοκτήτες τους, είχαν αποφασίσει εν μέσω φτωχοποίησης να εξακολουθούν να ρυθμίζουν το σύστημα.

@ Και τώρα καταρρέουν, ελπίζοντας πως θα συμβεί ένα θαύμα

@ Βγήκε τις προάλλες και ο “κύριος τραπεζικός” και έγραψε πλήθος ψεμμάτων σε ελάχιστο χώρο. Δεν μας είπε για τις υπηρεσίες γραφείου Τύπου που παρείχε σε πρώην πρωθυπουργούς.

@ Αφήστε που δεν ξέρει και ιστορία, ενώ υποδύεται τον έγκριτο. Θεωρεί πως η ιδιωτική ραδιοφωνία ξεκίνησε το 1989, ενώ άρχισε το 1987. Ακολούθησε η ιδιωτική τηλεόραση δύο χρόνια αργότερα.

@ Μια άλλη έγκριτη έγραφε για Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο και όχι για Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…Λεπτομέρειες θα σκεφτείτε, αλλά…

@ Η απορία παραμένει: Πως μαζεύτηκαν τόσοι πολλοί “ειδικοί” σε μια ομάδα;

Υ.Γ.: Τι πλήρωσε η “Ελευθεροτυπία”, τελικά;

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Το σιγουρο ειναι οτι η μανια, ελευθεροτυπια δεν πκηρωσε τους εργςζομενους ην ωρα που αγοραζε το γνωστο σπιτι στους λειψους και επαιρνε τα δανεια εν ονοματι της ελευθεροτυπιας για την ναυπγικη εταιρεια. Καλο ειναι να καταγραφεται και να μην λησμονατε τα χρεη προς τους εργαζομενους δεν ηταν δα και ολη υψηλα αμειβομενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή