Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

... "Αlpha 989" - συνέλευση για την απόλυση της εκπροσώπου ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί σε συνέλευση
τους συναδέλφους του ρ/σ “Alpha 989”
για το θέμα της απόλυσης της εκπροσώπου
Γεωργίας Ιωαννίδου

Σπ. Χαριτάτος, Δ. Κοντομηνάς
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή του επανεξέτασε το θέμα της άδικης, παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης της εκπροσώπου των εργαζομένων του ρ/σ «Alpha 989» στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ Γεωργίας Ιωαννίδου, αφού παρήλθε και η προθεσμία που δόθηκε στον Διευθυντή του σταθμού Σπύρο Χαριτάτο να έρθει σε συνεννόηση με την ιδιοκτησία του σταθμού για την άμεση ανάκλησή της.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάδελφος στοχοποιήθηκε λόγω της θέσης της ως εκπροσώπου των εργαζομένων, διότι με τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις της προς τη Διεύθυνση Προσωπικού απαίτησε το αυτονόητο: την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων των συναδέλφων, οι οποίοι μόλις προ ολίγων ημερών ξεπληρώθηκαν για το μήνα Μάιο. Επιπλέον αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με τη μείωση των αποδοχών που της ζητήθηκε, γεγονός για το οποίο η ιδιοκτησία της επιφύλαξε αυτή την εκδικητική συμπεριφορά. Τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας έχουν κριθεί επανειλημμένα από τα δικαστήρια ως παράνομες και καταχρηστικές.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για άλλη μία φορά την εργοδοσία του ρ/σ «Alpha 989» για την αντεργατική στάση της απέναντι στην εκπρόσωπο των εργαζομένων, την οποία απέλυσε αναιτιολόγητα, μετά από 17 συναπτά έτη εργασίας και προσφοράς στο σταθμό.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εμμένει στην απαίτηση για την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την αποκατάστασή της στα καθήκοντά της και καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους του σταθμού, σε συνέλευση την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου