Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

... σε αβεβαιότητα ο Όμιλος Κοντομηνά - απολύσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέες απολύσεις
αναγγέλθηκαν στην SportDay,
καθυστερεί πάλι η μισθοδοσία


Σε αβεβαιότητα ο Όμιλος Κοντομηνά λόγω των
αδειοδοτήσεων, όπως αναφέρθηκε στους εργαζόμενους

Για πρώτη φορά μετά από μήνες η SportDay καθυστερεί τη μισθοδοσία των εργαζομένων και μαζί την καταβολή της δόσης για παλαιότερες οφειλές, προηγούμενων διοικήσεων, οι οποίες αποδίδονταν σταθερά τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες. Από τα τρέχοντα, δεν έχει καταβληθεί ο μισθός τού Ιουνίου και τόσο μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται για πρώτη φορά από τότε που ομαλοποιήθηκε η μισθοδοσία.

Σε σύσκεψη των εργαζομένων ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας Περικλής Γκιόλιας ανέφερε ότι δεν μπορεί να πει πότε θα πληρώσει η επιχείρηση και ζήτησε από τους εργαζόμενους «να βάλουν πλάτη» διότι αυτή τη στιγμή ο όμιλος είναι σε αβεβαιότητα λόγω των αδειοδοτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών.

Μετακόμιση

Ακόμα ο Π.Γκ. ανακοίνωσε ότι σύντομα η εφημερίδα θα μετακομίσει στο Πικέρμι, σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες του Ομίλου Κοντομηνά, πλην ελαχίστων που στεγάζονται – όπως η SportDay – στην Κάντζα. Για τη διευκόλυνση των εργαζομένων θα υπάρχουν τακτικά δρομολόγια με μικρό λεωφορείο της επιχείρησης από τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Απολύσεις

Το πιο ανησυχητικό από όσα αναφέρθηκαν στη σύσκεψη της Δευτέρας, είναι ότι θα γίνουν και άλλες απολύσεις – πέρα από τις πέντε που έχουν αναγγελθεί (διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του Harddog) – , πιθανόν τον Σεπτέμβριο όταν θα έχει «μαζευτεί» ο κόσμος από τις άδειες,

Με 40 σελίδες

Η SportDay έχει καθιερωθεί στην κορυφή του δελτίου κυκλοφορίας μετά τη μείωση της τιμής σε 0,90 λεπτά (ενώ ήταν στην τέταρτη θέση κυκλοφοριακά), αλλά φαίνεται ότι οι χαμηλές εισπράξεις έχουν στενέψει τα περιθώρια των κινήσεών της και έτσι μείωσε από 40 σε 48 τις σελίδες της. Τα 0,90 λεπτά, όπως έχει αναγγελθεί, είναι «καλοκαιρινή προσφορά» και εικάζεται ότι η τιμή πώλησης της εφημερίδας θα αναπροσαρμοστεί μετά το καλοκαίρι. 
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου