Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 22/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σκίζουν οι lifestyle εφημερίδες!

Ρέστα δίνουν στις πολιτικές εφημερίδες -και ιδιαίτερα στις παραδοσιακές- οι κουτσομπολίστικες (lifestyle).

Η «Espresso», που κρατάει τα σκήπτρα, κυκλοφοριακά είναι δεύτερη, μετά τα «Νέα», στην ημερήσια έκδοση και τρίτη στη σαββατιάτικη. Οι άλλες δύο, η «Freddo», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, και η «Star Press», έχουν κυκλοφορία που τη ζηλεύουν αρκετές πολιτικές εφημερίδες.

Συγκεκριμένα, ο μέσος όρος κυκλοφορίας της «Espresso» τις καθημερινές είναι 10.098 φύλλα και το Σάββατο 14.120, οι αντίστοιχες της «Star Press» 5.027 και 6.020 και της νεότευκτης «Freddo», που ανήκει στο εκδοτικό συγκρότημα Μαρινάκη, 6.085 και 8.210 φύλλα.
---
Στο σφυρί το κτίριο
της Ένωσης Ιδιοκτητών!

Πού να το περίμεναν οι παλιοί μεγαλοεκδότες, που άφησαν εποχή και στις μέρες τους η διαπλοκή ήταν άγνωστη λέξη, αφού λεφτά, έργα και προμήθειες δεν υπήρχαν και το γκουβέρνο δεν είχε τη δυνατότητα να μοιράζει δουλειές κάτω από το τραπέζι, όπως έκανε στη Μεταπολίτευση, ότι το κτίριο που είχαν αγοράσει στην οδό Μαρασλή, πίσω από τα ανάκτορα, για τα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ) θα το πουλούσαν σήμερα οι διάδοχοί τους.

Το κτίριο πουλήθηκε σε τιμή γύρω στα 5.000.000 ευρώ και ο αγοραστής είναι το Ίδρυμα «Μποδοσάκη». Και η Ένωση Ιδιοκτητών ξαναγύρισε στα γραφεία που είχε παλιά στη Βουκουρεστίου!
---
Στη Βουλή
οι εκπρόσωποι
των ΜΜΕ για τα δάνεια

Ανοίγει ο κύκλος των εκπροσώπων των ΜΜΕ στην Εξεταστική της Βουλής στο πλαίσιο των ακροάσεων για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ. Στις 27 Ιουλίου θα καταθέσει ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ, Γ. Αλαφούζος, στις 2 Αυγούστου έχει κληθεί εκ μέρους της Πήγασος, ο Φ. Μπόμπολας και στις 4 Αυγούστου ο πρόεδρος του Alpha, Δ. Κοντομηνάς.
---
Έσοδα για το κράτος από τις άδειες

Ένα από τα πλεονεκτήματα που θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, και εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός χωρίς προβλήματα, είναι τα έσοδα που θα εισρεύσουν στα κρατικά ταμεία από τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, αφού πρόκειται για χρήματα που δεν έχουν προϋπολογιστεί και θα κατευθυνθούν σε κοινωνικές ομάδες.
---
Την έκθεση φωτογραφίας
για το προσφυγικό δράμα
εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Βουλής

Την έκθεση με θέμα «Δρόμοι Επιβίωσης», που παρουσιάζει το δράμα των προσφύγων όπως αποτυπώθηκε από το φακό Ελλήνων και ξένων φωτορεπόρτερ και διοργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας, εγκαινίασε χθες ο Πρόεδρος της Βούλης, κ. Νικόλαος Βούτσης.
---
Αποκαταστάθηκε
η πρόσβαση των δημοσιογράφων
στις πηγές πολιτισμού

ΕΣΗΕΑ

Μια πρώτη ρωγμή σε μνημονιακές απαγορεύσεις επιφέρει η αποκατάσταση του δικαιώματος ελεύθερης πρόσβασης των δημοσιογράφων στις πηγές πολιτισμού.

Ήδη, με ΚΥΑ των υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ2173 Τεύχος Β 13/07/2016) επανέρχεται το δικαίωμα εισόδου των δημοσιογράφων, με την επίδειξη της επαγγελματικής τους ταυτότητας, σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και σε μεμονωμένα μνημεία που ανήκουν στο Δημόσιο.

Τον αποκλεισμό των δημοσιογράφων με προηγούμενη απόφαση από τους χώρους πολιτισμού είχαν επισημάνει από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ και υπήρξαν σχετικά διαβήματα του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στους υπουργούς Πολιτισμού και Οικονομικών (ΑΠ 26/8-1-16) και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Τρ. Αλεξιάδη.

Η σπουδή, όμως, κάποιων συνδικαλιστικών κύκλων, μέσω της ιστοσελίδας της ΠΟΕΣΥ, να σπεύσουν να ερμηνεύσουν την αποκατάσταση του δημοσιογραφικού δικαιώματος με μνημονιακούς όρους, προφανώς αποκαλύπτει τις επιδιώξεις τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου