Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 27/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετά τις άδειες TV,
πόλεμος για τα online παιχνίδια!

Μετά τη μάχη των τηλεοπτικών αδειών, οι μεγαλοεπιχειρηματίες της χώρας ετοιμάζονται για την απελευθέρωση των online παιχνιδιών. Ο ετήσιος τζίρος, σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, φθάνει τα 6 με 6,5 δισ. ευρώ και αν προστεθούν και τα 2 με 3 δισ. του ηλεκτρονικού τζόγου, που είναι ακόμη μετέωρος στο καθεστώς της «προσωρινής νομιμότητας», η συνολική αγορά φθάνει τα 9 με 10 δισ. ευρώ!

Για το δυσθεώρητο αυτό ποσό έχει λάβει θέση το σύνολο των μεγαλοεπιχειρηματιών της χώρας, μέσα από γνωστά και άγνωστα σχήματα εταιρειών online ή από συμμαχίες με ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Ενδιαφέρον για είσοδο στη νέα αγορά έχουν εκφράσει επιχειρηματίες που έχουν σχέσεις με τα ΜΜΕ, όπως το συγκρότημα Μπόμπολα, ο Δ. Μάρης κ.ά.
---
Με τους καναλάρχες

ο ΣΕΒ για τις “επιστροφές”!

Ανοικτά υπέρ του μετώπου ΕΙΤΗΣΕΕ – ΣΔΕ – ΕΔΕΕ τάχθηκε ο ΣΕΒ, μέσω του εβδομαδιαίου δελτίου. Σε αυτό, όπως συνέβη και με τις τηλεοπτικές άδειες, επικρίνει την πρόθεση της κυβέρνησης να καθιερώσει σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών το οποίο θα είναι διαυγές, χωρίς επιστροφές, με επιβάρυνση 10% υπέρ του ΕΚΟΜΕ. Ο ΣΕΒ υιοθετεί ως εύλογα τα επιχειρήματα της ελληνικής αγοράς πως «καταργείται το δικαίωμα των τηλεοπτικών σταθμών να έχουν τη δική τους εμπορική πολιτική» και «το δικαίωμα διαπραγμάτευσης των διαφημιζόμενων, δεδομένου ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για ΥΕΒ (year-end bonus) ή / και εκπτώσεις επί τιμολογίου», όπως και «η δυνατότητα καταβολής των αμοιβών από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις διαφημιστικές εταιρείες και τα media shops». Ίσως ο ΣΕΒ θα μπορούσε να κάνει μια πιο εποικοδομητική εργασία ερευνώντας πόσο στοίχισαν οι επιστροφές στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με την επικοινωνία.
---
Έρχεται κρυφό “χαράτσι”

Με την κατακύρωση των τεσσάρων αδειών, εφόσον ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, πολλά νοικοκυριά θα πρέπει να αλλάξουν ξανά τηλεοπτικούς δέκτες για να μπορούν να παρακολουθούν τους σταθμούς που θα εκπέμπουν πλέον σε όλη τη χώρα μόνο σε υψηλή ευκρίνεια. Η επιπλέον χρέωση των νοικοκυριών δεν έχει προσδιοριστεί.
---
Ο απολογισμός του «SummERTime»

Η εντυπωσιακή ανταπόκριση των πολιτών του Λεκανοπεδίου σφράγισε το πρώτο «SummERTime – Καλοκαίρι στην Αγία Παρασκευή», που συνδιοργάνωσαν η ΕΡΤ και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής.

Περισσότεροι από 40.000 συμπολίτες μας πέρασαν από τον κήπο του Ραδιομεγάρου τις 23 βραδιές που διήρκεσε το «SummERTime» (27 Ιουνίου – 21 Ιουλίου)

Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από 25.000 πολίτες έκαναν online κράτηση μέσω της σελίδας της ΕΡΤ www.ert.gr/summertime-event-2016, εξασφαλίζοντας το δωρεάν ηλεκτρονικό τους εισιτήριο.
---
ΕΣΗΕΑ: “Ασκήσεις

εργοδοτικής αυθαιρεσίας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ”

Προθάλαμος για πρακτικές κατάχρησης εξουσίας από τα δημόσια ΜΜΕ, σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αποτελεί η απόφαση του Προέδρου του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Μ. Ψύλου να απομακρύνει πολιτικό συντάκτη, που διαμαρτυρήθηκε στο σωματείο του για τις αυθαίρετες αποφάσεις του εργοδότη του, κατά το πρόσφατο ταξίδι του Πρωθυπουργού στο Πεκίνο.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ οφείλει να επισημάνει ότι συμπεριφορές όπως αυτή, τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη συζητήσεις για τα εργασιακά, τη ΣΣΕ και τον συνδικαλιστικό νόμο υπηρετούν αντεργατικές κατευθύνσεις και ακυρώνουν ακόμη και την εκφρασμένη θέση της κυβέρνησης, που εμφανίζεται να διεκδικεί διασφάλιση δικαιωμάτων των εργαζομένων (...).
---
Και ο Γ. Παπαχρήστος στον ρ/σ ΣΚΑΪ
Ο Γιώργος Παπαχρήστος μετακινείται από το ΒΗΜΑ FM (ΔΟΛ) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ο δημοσιογράφος είναι πιθανόν να μετέχει και ως σχολιαστής στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ μαζί με τον πρώην υπουργό και τέως διευθυντή των “Νέων” και του “Βήματος” Παντελή Καψή, τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, τον Παύλο Τσίμα και τον Αλέξη Παπαχελά.
---
Καλούνται στην επιτροπή των δανείων

οι ιδιοκτήτες σταθμών-ομίλων

Στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια στα ΜΜΕ καλούνται τις επόμενες ημέρες ιδιοκτήτες συγκροτημάτων και τηλεοπτικών σταθμών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος, σήμερα, Τετάρτη 27 Ιουλίου θα κληθεί ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος, θα ακολουθήσει την Τρίτη 2 Αυγούστου ο Φώτης Μπόμπολας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Πήγασος Εκδοτική, και στις 4 Αυγούστου ο Δημήτρης Κοντομηνάς, ιδιοκτήτης του Alpha.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου