Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 18/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέλουν χαμηλό τίμημα οι “παλιοί”

Ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού προσανατολίζεται να διατηρήσει χαμηλά το τίμημα της απόκτησης μιας από τις τέσσερις άδειες. Στην περίπτωση που τελικώς τη χάσει, θεωρεί πως είναι μαχητή η διεκδίκησή της εντός ΕΕ.
---
Πειθαρχικά ελεγκτέος ο Στέφανος Χίος

Απόφαση υπ’ αριθμ. 2/2016 του Δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Περίληψη: To ΔΠΣ, ύστερα από αυτεπάγγελτη δίωξη του ΠΠΣ, έκρινε τον συν. Στέφανο Χίο ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέο.

Ποινή:

Με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε η προσωρινή διαγραφή 5 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία ήταν υπέρ της διατήρησης της πρωτοβάθμιας ποινής, δηλαδή την προσωρινή διαγραφή 2 ετών.
---
Εκτός από τον Κυριάκο
«ΤΟ ΒΗΜΑ» προμοτάρει
και τις εταιρίες της συζύγου Μαρέβας;

(....) Για παράδειγμα ο «ΒΗΜΑτοδότης» της κυριακάτικης ναυαρχίδας του ΔΟΛ το… τερμάτισε! Η αναφορά του στην κοινή επίσκεψη του ζεύγους Μητσοτάκη στο Ισραήλ, δεν περιορίστηκε μόνο στις εκτός πρωτοκόλλου βόλτες της κυρίας Μαρέβα Μητσοτάκη στα Mall… Αλλά επεκτάθηκε και στα επαγγελματικά της σχέδια και κυρίως στις εταιρίες με τις οποίες προσβλέπει σε συνεργασία… Δηλαδή εκτός από το «πουσάρισμα» του Μητσοτάκη η εφημερίδα ανέλαβε να «σπρώξει» και τις εταιρίες της συζύγου του; «Ούτε άγχος ούτε καν προετοιμασία είχε, όπως λέει, η Μαρέβα Μητσοτάκη που συνόδευσε για πρώτη φορά το σύζυγό της στην επίσημη επίσκεψή του στο Ισραήλ» γράφει η εφημερίδα για να συνεχίσει «Και τούτο γιατί συμμετείχε μόνο σε ένα μικρό κομμάτι του επίσημου προγράμματος… Τις υπόλοιπές ημέρες έκανε το δικό της πρόγραμμα ως αντιπρόεδρος της εταιρείας Endeavor…Επισκέφθηκε τα μεγαλύτερα Mall του Ισραήλ, όχι για να αγοράσει φορέματα, αφού διαθέτει τα δικά της, αλλά επειδή επιδιώκει συνεργασία μαζί τους με την εταιρία Zeus+Dione που διαθέτει»!
---
Σχέδιο “Κύπρος” για όσους κοπούν

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί το «σχέδιο Β», ήτοι η εκπομπή από την Κύπρο για τους σταθμούς που θα κοπούν από τη διαδικασία αδειοδότησης. Σχεδόν όλοι, με το έναν ή με τον άλλον τρόπο, έχουν βρει τρόπο να εκπέμπουν ή να μεταδίδουν δικό τους πρόγραμμα στην Κύπρο, θεωρούν δε πως θα έχουν τη δυνατότητα, με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, να μεταφέρουν μέσω της Digea το σήμα τους και στην Ελλάδα. Το θέμα από νομικής απόψεως παραμένει ανοικτό ακόμη και εντός ΕΕ.
---
Έρχεται η ώρα του “must curry”
για την συνδρομητική TV

Το γαλλικό μοντέλο της υποχρεωτικής μεταφοράς (must curry) των ελεύθερων καναλιών που θα λάβουν άδεια και της ΕΡΤ στις συνδρομητικές πλατφόρμες είναι αντικείμενο συζήτησης για την επόμενη ημέρα της τηλεόρασης, μετά την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών.
---
Κουμπάροι σε… διάσταση!

Κουμπάροι σε… διάσταση! Ο πρώην εκδότης της «Πρώτης» και διεκδικητής της άδειας Χρήστος Καλογρίτσας είναι μεν κουμπάρος με τον Πάνο Καμμένο, αλλά η σχέση του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας δεν είναι και στην καλύτερή της φάση. Γι’ αυτό και ο Πάνος Καμμένος έκανε την παρέμβαση που ζητούσε, να μην μπορεί δηλαδή να δοθεί άδεια σε προμηθευτή του Δημοσίου.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου