Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Η κατάργηση των "επιστροφών" και το μαύρο χρήμα στα ΜΜΕ

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πλατφόρμα διαφάνειας
για να φύγει το μαύρο χρήμα


Για τρεις μήνες παρατείνεται η λειτουργία του υφισταμένου συστήματος επιστροφών σε ΜΜΕ, διαφημιζόμενους και διαφημιστές. Αν το προωθούμενο σχέδιο της κυβέρνησης για την κατάργηση του μαύρου καθεστώτος των επιστροφών υλοποιηθεί, όπως θα συμβεί με το αγγελιόσημο, τότε ο κανόνας της χρηματοδότησης των Μέσων θα αλλάξει.

Ο νόμος 4279/2014 για τις “επιστροφές”.
Ψηφίστηκε Αύγουστο, χωρίς διάλογο
και ενίσχυε τους τηλεοπτικούς σταθμούς
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, αν τα ενδιαφερόμενα μέρη συμφωνήσουν τελικά στο προωθούμενο νομοσχέδιο της δημιουργίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης του τηλεοπτικού χρόνου, είναι διατεθειμένη να μειώσει αισθητά την εισφορά του 10% υπέρ του ΕΚΟΜΕ. Στόχος της είναι να κόψει το ιδιότυπο καθεστώς των επιστροφών, που ξεκινούν από 20% επί της αρχικής συμφωνίας και φτάνουν ως και 60%, έτσι ώστε να μην έχουν οι τηλεοπτικές εταιρείες την ανάγκη χρηματοδότησης από τις τράπεζες. Και, προφανώς, με την κατάργηση των επιστροφών θα μειωθεί το μαύρο χρήμα που εξόντωσε την τηλεοπτική αγορά.

Αυτό θα είναι και ένα από τα βασικά επιχειρήματα που θα θέσει η ελληνική κυβέρνηση έναντι των δανειστών όταν θα ξεκινήσει η συζήτηση, μετά τις παρεμβάσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ, του ΣΔΕ και της ΕΔΕΕ.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου