Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

... ΕΔΟΕΑΠ - προς Επαγγελματικό Ταμείο ολοταχώς ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Περιέργως η ΕΣΗΕΑ δεν παίρνει θέση...

Σε θυελλώδες κλίμα
απορρίφθηκε το έγγραφο των καναλαρχών

φωτό 1

Χαμός έγινε σήμερα στη συνεδρίαση του έκτακτου ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ όπου αποκαλύφθηκε η παρασκηνιακή επαφή μεταξύ των κυρίων Σαββίδη και Κουμπιά της ΠΟΕΣΥ με τον πρόεδρο των καναλαρχών Π. Κυριακόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ, Ε. Τάτση. Το ρεπορτάζ της στήλης επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας, όταν ο πρόεδρος του Οργανισμού έφερε στα μέλη του ΔΣ “εμπιστευτικό” έγγραφο (φωτό 1) με το οποίο ζητούσε να ανατεθεί σε μια από τις τέσσερις εταιρείες που είχαν καταθέσει προσφορές, τη μελέτη για την παρούσα κατάσταση του ΕΔΟΕΑΠ.

φωτό 2
Η αποκάλυψη αυτή, με τις φωτοτυπίες των ιδίων εγγράφων, μέχρι τελευταίας λέξης, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στα μέλη του ΔΣ. Πόπη Χριστοδουλίδου, Γιάννης Αγγέλης και Κώστας Νετλέζος κατήγγειλλαν τον πρόεδρο και τον ταμία του ταμείου Ε. Τάτση και Γ. Παπαϊωάννου ότι ανέλαβαν να κλείσουν τον ΕΔΟΕΑΠ και δεν έχουν ντροπή να ακολουθούν εντολές των καναλαρχών! Όπως αποδείχθηκε όμως σε λίγα λεπτά το εμπιστευτικό έγγραφο δεν ήταν τίποτε άλλο από το έγγραφο του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ προς τα δυο στελέχη της ΠΟΕΣΥ και τον ίδιο τον πρόεδρο του οργανισμού “κατόπιν των συζητήσεων” που έγιναν! (φωτό 2).

Έντονα αντέδρασαν οι δυο σύμβουλοι της Θεσαλονίκης Νεστορίδης και Καϊταφτσής. Στη συνεδρίαση δεν μετείχε ο 
γενικός γραμματέας Ν. Καρούτζος. Αποκαλύφθηκε πως ολόκληρο αυτό το σχέδιο οδηγεί ή τον ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ ή σε επαγγελματικό ταμείο με σύμπραξη ασφαλιστικών εταιρειών, ενώ ο Π. Κυριακόπουλος αμφισβητεί τον πόρο. Καταγγέλθηκαν τα συνδικαλιστικά στελέχη ΠΟΕΣΥ και ΕΔΟΕΑΠ ότι δίνουν δώρο σε καναλάρχες, στα αφεντικά και στον Πετρόπουλο τον ΕΔΟΕΑΠ. Η Π. Χριστοδουλίδου δήλωσε πως το ΔΣ του ταμείου λογοδοτεί μόνο στα μέλη του και όχι σε υπουργό και ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Γ. Αγγέλης τους κατήγγειλε, ενώ ο Π. Νεστορίδης είπε στον Ε. Τάτση πως κανονικά θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί!

Μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση το έγγραφο τύπου “εμπιστευτικού” απορρίφθηκε και οι 5 σύμβουλοι (Τάτσης, Παπαϊωάννου, Σταθάτου, Νεστορίδης και Καϊταφτσής) ψήφισαν να δοθεί η έρευνα με τα στοιχεία του ΕΔΟΕΑΠ στη δεύτερη κατά σειρά εταιρεία, εκ των τεσσάρων. Οι Γ. Αγγέλης και Π. Χριστοδουλίδου αποχώρησαν, ενώ ο Κ. Ντελέζος καταψήφισε. Αύριο το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ καλείται να αποφασίσει τι ακριβώς στοιχεία θα μελετήσει η εταιρεία για να δοθούν στην τριμερή συνάντηση συνδικαλιστικών ενώσεων, υπουργείου Εργασίας και ιδιοκτητών τηλεόρασης, διαδικτύου (ΕΙΤΗΣΕΕ, ΕΝΕΔ) και να χρησιμοποιηθούν για την αναλογιστική μελέτη

Το μεσημέρι στο μεταξύ κλήθηκαν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τα μέλη του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφοι αλλά πήγαν μόνο οι Γ. Αγγέλης, Κ.Ντελέζος και Π. Χριστοδουλίδου ενώ δεν πήγαν Ν. Καρούτζος και Α. Σταθάτου.

Οι δημοσιογράφοι ενημέρωσαν το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για όλες τις εξελίξεις, αλλά και πάλι περιέργως η Ένωση Συντακτών δεν παίρνει θέση στα τεκταινόμενα και στην ευθεία παρέμβαση του Πάνου Κυριακόπουλου και του Τ. Πετρόπουλου στον ΕΔΟΕΑΠ.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου