Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 11/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αλλάζει ο Όμιλος Μπόμπολα;

Υπάρχει ενδεχόμενο να αναθέσει ο Φώτης Μπόμπολας σε πρώην manager του ομίλου τη διοίκηση του Πήγασου… Έντονα ακούγεται το όνομα του Αλέξη Σκαναβή, που σήμερα είναι εκδότης του «Ελεύθερου Τύπου» και παλαιότερα του «Επενδυτή». Επιμένουν, πάντως, πληροφορίες ότι αποχωρεί ο Μπόμπολας.
---
Νέα Euroleague

Αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της Euroleague, τα δικαιώματα της οποίας για την επόμενη σεζόν έχουν η Nova και η ΕΡΤ. Θα διεξαχθούν 30 αγωνιστικές για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος, από τις οποίες οι ομάδες που θα καταταγούν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας θα εξασφαλίσουν την πρόκριση στη φάση των play offs. Οι νικήτριες ομάδες των play offs θα προκριθούν στο Final Four. Την τριετία 2017-2020 τα δικαιώματα των αγώνων θα ανήκουν αποκλειστικά στη Nova.
---
Στους "Financial Times"

για τις … "επιστροφές"

Δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να εγκαταστήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διάθεσης διαφημιστικού χρόνου αλλά και την ανάθεση νέων τηλεοπτικών αδειών. Η εφημερίδα φιλοξενεί τις έντονες αντιδράσεις που διατυπώθηκαν από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΣΔΕ, ΕΔΕΕ, ΕΙΤΗΣΕΕ) σε κοινή τους επιστολή ενώ υπογραμμίζονται οι ανησυχίες των εμπλεκομένων ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το νέο νόμο για να αποκτήσει μεγαλύτερο έλεγχο στα ΜΜΕ. Το δημοσίευμα παραθέτει επίσης, τα επιχειρήματα του υπουργού Επικρατείας, Ν. Παππά περί της ορθότητας του νομοσχεδίου αλλά και των προθέσεων της κυβέρνησης.
---
Σρόιτερ και …περικοπές

Ανανέωσε για δύο χρόνια, ως το 2018, τη συνεργασία του με τον Alpha ο Αντώνης Σρόιτερ. Στον Alpha εκκρεμεί η συζήτηση για τη μείωση των σούπερ αποδοχών που λαμβάνουν οι αστέρες του καναλιού.
---

Παρουσία του ΠτΔ
η εκδήλωση για τα 130 χρόνια
της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου έγινε στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, η εκδήλωση που οργάνωσε η ημερήσια εφημερίδα της Πάτρας «Πελοπόννησος», για τα 130 χρόνια από την ίδρυσή της.
---
“Μπλόκο” στην παράλληλη απασχόληση

Δικαστικό μπλόκο στο θέμα της παράλληλης απασχόλησης για την ΕΡΤ. Το Πρωτοδικείο της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζομένων της κρατικής τηλεόρασης με την οποία ζητούσαν να ανασταλεί η υποχρέωση δήλωσης της παράλληλης απασχόλησης. Με προσωρινή διαταγή, αναστέλλεται η ισχύς της εντολής έως και την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα εκδικασθεί η κύρια προσφυγή. Η διοίκηση της ΕΡΤ στο έγγραφό της ζητούσε να υποβληθούν μέχρι τις 30 Ιουνίου όλα τα στοιχεία παράλληλης απασχόλησης, ακόμη και σε μη ανταγωνιστικά Μέσα, όπως και οι συνεργασίες άνευ αμοιβής.
---
Παράνομες και οι παραπομπές…

Με απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης στις 14/6/2016 κρίθηκε (κατά πλειοψηφία) τελεσίδικα ότι ιστότοποι οι οποίοι φιλοξενούν συνδέσμους (links) που παραπέμπουν σε παράνομο οπτικοακουστικό περιεχόμενο παραβιάζουν ευθέως τις διατάξεις του ν. 2121/93 περί προστασίας της πνευματικής ιδιοκτησίας και καταδικάστηκε ο διαχειριστής του www.steki.gr για κακουργηματική παραβίαση.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου