Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

... δίκη Ψυχάρη - χάθηκε στην περιγραφή των πράξεων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Επ' αόριστον αναβολή για Ψυχάρη


Αμέλεια ή δόλος;

Αναβλήθηκε επ΄ αόριστον
από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη, για την υπόθεση των ανακριβών δηλώσεων «πόθεν έσχες» των ετών 2010-2014.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος που υπέβαλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης του εκδότη, με σκεπτικό τους πως δεν περιγράφεται επακριβώς εάν ο Σταύρος Ψυχάρης τέλεσε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται από αμέλεια ή από δόλο.

Η υπόθεση πλέον επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια και σαφήνεια η υποκειμενική υπόσταση των πράξεων που αποδίδονται στον κατηγορούμενο.

Ο Σταύρος Ψυχάρης κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί «πόθεν έσχες» κατ΄ εξακολούθηση, που αφορά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010 έως και 2014.

Η δικογραφία σε βάρος του σχηματίστηκε μετά τη διαβίβαση στην Εισαγγελία του φακέλου των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης του κ. Ψυχάρη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Η Επιτροπή έχει εντοπίσει ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη στις δηλώσεις των ετών 2011-2015, που αφορούν τα οικονομικά έτη 2010-2014.
---
πηγή: efsyn.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

1 σχόλιο:

  1. Γι αυτο στην ΕΦ. ΣΥΝ. τα βαψανε μαυρα. Τους απογοητευσε ο ΣΥΡΙΖΑ προς τερψιν του ΔΟΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή