Κυριακή, 17 Ιουλίου 2016

... από το "Εθνος" στα "Νέα", ένα πραξικόπημα δρόμος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο ΔΟΛ ζει σε άλλον αιώνα· στον Πήγασο
η Δημοσιογραφία «πυροβολείται»
αλλά συνεχίζει να μένει όρθια...


ΟΤΑΝ ΤΑ «ΝΕΑ» ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΑΛΛΑ ΤΗΝ… ΧΑΟΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ!

Μπορεί ο Μπόμπολας να έχει τους δημοσιογράφους του στο «περίμενε» με τις καθυστερήσεις στην καταβολή των μισθών (και αυτό είναι «πυροβολισμός» στη διάθεση κάθε εργαζόμενου), αλλά στη Μεταμόρφωση του Χαλανδρίου η Δημοσιογραφία ακόμα κινείται. Αντίθετα με το Συγκρότημα στη Μιχαλακοπούλου που υπνώττει και κάποιες φορές μισοξυπνάει, ανοίγει το ένα μάτι, κοιτάει στο παράθυρο τι καιρό κάνει, αλλάζει πλευρό και ξανακοιμάται.

Τα «Νέα Σαββατοκύριακο» (τουλάχιστον στην έκδοση που βλέπω στις αναρτήσεις των σάιτ) είναι σήμερα σαν να ζουν σε άλλη εποχή, σε άλλον αιώνα, σε μια άλλη υπαρξιακή διάσταση! Η βραδιά της Παρασκευής προς το Σάββατο ήταν πολύ δύσκολη για την κυρία Δημοσιογραφία – ακόμα και για την αθλητική που θέλει να μη ζει στον δικό της ξεχωριστό κόσμο, αλλά να βρίσκεται μέσα στην πραγματική ζωή της καθημερινότητας και να την καταγράφει. Όπως έκαναν όλη τη νύχτα τα (σοβαρά μόνο) αθλητικά σάιτ ή όπως έγινε με τις αθλητικές εφημερίδες που προσπάθησαν να καλύψουν στο μέτρο του δυνατού τα δραματικά γεγονότα στην Τουρκία. Και όπως δεν έκαναν τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια (δείτε εδώ το σύντομο σχόλιο του συνεργάτη του Harddog Κώστα Φόλλα). Και, ακόμα, όπως δεν έκανε η ναυαρχίδα του Συγκροτήματος, τα «Νέα».

Αντίθετα, στο «Έθνος» οι δημοσιογράφοι του για μια ακόμα φορά έδειξαν (όπως και για τα γεγονότα στη Γαλλία) ότι μπορεί να είναι απλήρωτοι και να περνούν επαγγελματική δοκιμασία, αλλά παραμένουν επαγγελματίες της Ενημέρωσης με την παλιά καλή έννοια που είχε ο όρος «επαγγελματίας δημοσιογράφος».

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου