Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016

... ραδιοφωνικό "χρηματιστήριο" - #8 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με στυλ... αθλητικό



Παίξτε μπάλα ρε! (παλιά ιαχή των αθηναϊκών γηπέδων)

Επανερχόμαστε στα της ενημέρωσης με τα αθλητικά ειδησεογραφικά ραδιόφωνα. Δύο όσα συμμετέχουν στις μετρήσεις, με την κραταιή (τότε, ίσως και τώρα) ΕΡΑ Σπορ να βρίσκεται εκτός του πίνακα εδώ και παραπάνω από 3 χρόνια.

Το ένα είναι ο Σπορ FM 94.6 (με πορτοκαλί χρώμα), αρχικά από τους Γιώργο Δήμα, Χρήστο Σωτηρακόπουλο και Μπάμπη Χριστόγλου -έκλεισε και τα 20 χρόνια του φέτος. Ερχόμενος από τις παραδοσιακά πολύ υψηλές επιδόσεις του, ήταν σταθερά πάνω από το 7%, ξεπερνώντας σε κάποιες περιπτώσεις και το 8%. Από το 2014 όμως άρχισε η κατηφόρα. Επηρεασμένος από την αλλαγή στον τρόπο μέτρησης έχασε 1,5 μονάδα σε σχέση με πριν. Έκτοτε όμως δεν κατάφερε να «σηκώσει κεφάλι» ξανά, παρά την πώλησή του στον Σκάι και τις εκτεταμένες αλλαγές που έγιναν σε όλους τους τομείς του, πέφτοντας σε μέσο όρο κάτω από το 6%.

Και το άλλο ραδιόφωνο της κατηγορίας είναι ο Sport24 103.3 (με μπλε χρώμα). Στο ξεκίνημα της έρευνας μετρήθηκε ως Sentra FM, ο οποίος λειτουργούσε καθαρά υπό την ευθύνη των εργαζομένων της Goal News, πετυχαίνοντας κάτι λιγότερο από 3%. Ενδιάμεσα, ο σταθμός πωλείται στον Δημήτρη Μάρη της 24 Media και αλλάζει όνομα και πρόγραμμα. Όχι όμως και την εικόνα του στις ακροαματικότητες, συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο. Παρόλα αυτά όμως, τους τελευταίους μήνες έχει μια σταθερά ανοδική πορεία, ξεπερνώντας το 3%, ανακτώντας τα παλιά ποσοστά του προκατόχου της συχνότητας και μειώνοντας κάπως, την «ψαλίδα» ανάμεσα σε αυτόν και τον Σπορ FM.


---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου