Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

... εκδότης χρωστάει - εργαζόμενοι υπογράφουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εκδότης μαζεύει υπογραφές
από τους εργαζόμενους για να μην
πληρώσει πρόστιμο στην εφορία
Με πρόσχημα ότι δήθεν του επιτίθεται
η κυβέρνηση και θέλει να τον κλείσει

Η εμμονή του εκδότη να ανακατεύει στις προσωπικές του υποθέσεις με την εφορία, τη δικαιοσύνη ή σε όποιον άλλο θεσμό είναι υπόλογος, τους δημοσιογράφους και συνολικά τους εργαζόμενους της εταιρίας του… Θυμίζει την ιστορία του βοσκού με το λύκο! Το έκανε μία, το έκανε δύο, το έκανε τρεις… Συνεχίζει το ίδιο παραμύθι… Και για να τη βγάζει ο ίδιος καθαρή βάζει για ασπίδα τους εργαζόμενους!

Πώς λέγεται είπαμε αυτό; Δεν έχει σημασία!

Σημασία έχει ότι ο εν λόγω εκδότης τώρα που του ήρθε η λυπητερή για να πληρώσει κάτι εκατομμύρια σε πρόστιμα… Ανακάλεσε πάλι τη γνωστή συνταγή και το γνωστό τροπάρι ότι δήθεν του επιτίθενται… Και ότι αυτός δεν χρωστάει σε κανέναν και ότι είναι νόμιμος σε όλα!

Παλιά έλεγε ότι του επιτίθενται επιχειρηματικά συμφέροντα… Τώρα είναι η κυβέρνηση που του επιτίθεται… Και για να το παίξει «θύμα» βάζει πάλι μπροστά τους εργαζόμενους… Και τους ζητάει να υπογράψουν έναν 4σέλιδο λίβελο για τις επιθέσεις που δέχονται – υποτίθεται, όλοι, δηλαδή, κι αυτός και οι εργαζόμενοι!

Έχει ξεκινήσει να μαζεύει υπογραφές από τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς της εταιρίας με σκοπό να αποδείξει ότι «Να, μας χτυπάει η κυβέρνηση και θέλει να μας κλείσει»!

Πάλι τα ίδια με τη διαφορά ότι τώρα είναι άλλος ο εχθρός! Και οι εργαζόμενοι τι να κάνουν, για να μη χάσουν τη δουλειά τους ή για να μην πέσουν σε δυσμένεια αναγκάζονται να υπογράφουν ό,τι τους δίνει!

Αναρωτιέται όμως κανείς η ΕΣΗΕΑ θα κάνει κάτι να προστατεύσει τους δημοσιογράφους ή θα τους αφήσει στις ορέξεις του εκδότη;

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου