Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

... πόθεν έσχες - για πλημμέλημα ο Στ. Ψυχάρης - ανακούφιση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δικάζεται σήμερα
για το πόθεν έσχες ο Στ. Ψυχάρης


Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος σχετικά με παραλείψεις στις δηλώσεις πόθεν έσχες του, δικάζεται σήμερα στο Ζ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, ο εκδότης και επικεφαλής του ΔΟΛ, Στ. Ψυχάρης.

Ο εισαγγελέας που αξιολόγησε την υπόθεση έκρινε πως οι παραλείψεις που εντόπισε η Επιτροπή Πόθεν έσχες της Βουλής δεν αφορούν κακουργηματικές πράξεις. Έτσι η δίωξη που ασκήθηκε είναι σε βαθμό πλημμελήματος για τις δηλώσεις πόθεν έσχες των ετών 2011-2015 (οικονομικά έτη 2010-2014) και φέρεται να διαπράχθηκε κατ΄ εξακολούθηση.

Ο επικεφαλής του ΔΟΛ παραπέμφθηκε απευθείας μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής καθώς από τον έλεγχο που διενήργησε προέκυπταν ανακρίβειες και ελλείψεις στις δηλώσεις του εκδότη για τα οικονομικά έτη 2010-2014 (δηλώσεις πόθεν έσχες 2011-2015).

Η εισαγγελέας που ανέλαβε να μελετήσει το φάκελο για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του κ. Ψυχάρη τα επίμαχα έτη κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν προκύπτει η τέλεση αδικήματος σε βαθμό κακουργήματος αλλά μόνο κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου