Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

... θ' αντέξει η Digea και τις οικονομικές πιέσεις; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μετά το Mega η Digea;



Σοβαρό οικονομικό πρόβλημα αντιμετωπίζει πλέον η πάροχος δικτύου των ιδιωτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς εκτός από τα χρέη των μετόχων της αντιμετωπίζει μεγάλες αντιδράσεις από τα περιφερειακά κανάλια για την αύξηση του ενοικίου.

Η σύμβαση που υπέγραψαν με την Digea για τη μεταφορά του σήματός τους μετά το 2014, όταν η ΕΕΤΤ παρέδωσε όλο το φάσμα στην ιδιωτική εταιρεία, προέβλεπε πως σε περίπτωση που σε κάποια περιφέρεια κλείσει ένα κανάλι το κόστος του ενοικίου αυξάνεται για τους υπόλοιπους σταθμούς που εκπέμπονται στην ίδια συχνότητα. Τα περιφερειακά κανάλια σε ανακοίνωση της Ένωσής τους σημειώνουν πως η εν λόγω σύμβαση της Digea είναι «καταχρηστική» και πολλά αρνούνται να πληρώσουν το υπέρογκο ενοίκιο. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το μηνιαίο ενοίκιο για ένα περιφερειακό κανάλι, εκτός από Αττική και Θεσσαλονίκη, κυμαίνεται από 2.400 έως και 4.500 ευρώ τον μήνα!

Το ενδιαφέρον είναι ότι η δημόσια αντίδραση ενάντια στη σύμβαση της Digea προέρχεται από την Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Περιφέρειας, η οποία δημιουργήθηκε το 2012 από απόσχιση της ΕΠΕΚ, επειδή οι ιδιοκτήτες των καναλιών σε Πελοπόννησο και Ήπειρο συμφωνούσαν με την πολιτική της ΝΔ στην ψηφιακή τηλεόραση, ενώ η ΕΠΕΚ είχε καταγγείλει τον διαγωνισμό ψηφιακών συχνοτήτων και είχε προσφύγει εναντίον της ΕΕΤΤ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου