Δευτέρα 25 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 25/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ:
Λειτούργημα και Λειτουργοί δεν διώκονται...

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με ψήφους 3-2 απέδωσε λευκούς στο τηλεοπτικό κοινό τους Μαλέλη, Πορτοσάλτε και Κονιτόπουλο.

Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αποτελείται από τους: Ελένη Τράιου (πρόεδρο), Μιμή Τουφεξή, Παύλο Γερακάρη, Πάνο Τσίρο και Τάσο Κοντογιαννίδη.

- σχόλιο "Α" : ... με αυξημένο ενδιαφέρον περιμένουμε το σκεπτικό των "τριών" ...
---
Αίτημα για παράταση
των ραδιοφωνικών αδειών

Φροντίζουν πριν πεινάσουν στην ΕΙΙΡΑ. Βλέποντας το παράδειγμα της τηλεόρασης, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών αναμένουν την απάντηση της Πολιτείας στο αίτημά τους για παράταση του προσωρινού καθεστώτος λειτουργίας τους, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2015. Όπως συνέβη με τους τηλεοπτικούς σταθμούς, δεν δόθηκε παράταση, όπως γινόταν μέχρι τώρα, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ξεκίνησε τον διάλογο για τη χορήγηση αδειών και στο ραδιόφωνο, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές τους με το Δημόσιο να έχουν δυσκολέψει, καθώς δεν διαθέτουν αυτήν την προσωρινή εξασφάλιση. Οι ιδιοκτήτες ζητούν μια άμεση λύση και η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί πως μετά το τέλος της δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών θα στρέψει το ενδιαφέρον της στο ραδιόφωνο, προκηρύσσοντας τις άδειες.
---

Περιμένοντας τον χάρτη
συχνοτήτων στην τηλεόραση

Πριν από την ολοκλήρωση της διαδικασίας για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα πρέπει να παραδώσει τον αναμορφωμένο ψηφιακό χάρτη συχνοτήτων, που μέχρι σήμερα έχει προαναγγελθεί πολλές φορές.

Ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, επανέλαβε πως ο νέος χάρτης θα έχει περισσότερα σημεία εκπομπής, ώστε να καλυφθεί πλήρως η Ελλάδα, και -όπως είπε- η Digea και η ΕΡΤ θα είναι υποχρεωμένες να προχωρήσουν σε νέες επενδύσεις.
---
Δεν συνεχίζει με τη Football League o OTE TV

Δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τη Football League ο ΟΤΕ TV. Η συνεργασία υπήρξε πολυετής, σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας της συνδρομητικής πλατφόρμας του ΟΤΕ.
---
Το «χαράτσι» στη συνδρομητική

Αναδρομικά από την 1η Ιουνίου 2016 θα ισχύσει η πληρωμή του φόρου 10% επί της συνδρομητικής τηλεόρασης, όπως ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνει και το σχετικό υπόδειγμα της δήλωσης που θα κατατίθεται κάθε μήνα. Το τέλος 10%, σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4389/2016, επιβάλλεται σε κάθε μηνιαίο λογαριασμό σύνδεσης και υπολογίζεται ως ποσοστό επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού, περιλαμβανομένου και του παγίου τέλους που εισπράττεται υπέρ της επιχείρησης, προ ΦΠΑ. Το τέλος εισπράττεται από τις επιχειρήσεις παρόχων δικτύου και αποδίδεται στο κράτος με μηνιαίες δηλώσεις. Αυτές θα πρέπει να υποβάλλονται μέχρι το τέλος του μεθεπόμενου μήνα από την έκδοση κάθε λογαριασμού, ανεξάρτητα από τον χρόνο εξόφλησής του.
---
Έκλεισε η εκκρεμότητα
για τα εκτός έδρας στην ΕΡΤ

Με υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, έκλεισε η εκκρεμότητα της αποζημίωσης για τα ταξίδια εκτός έδρας, που αποτελούσε σημείο αντιπαράθεσης με την ΠΟΣΠΕΡΤ όλο το προηγούμενο διάστημα. Το συνολικό ποσό που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό της ΕΡΤ ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ. Για τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο για ταξίδια εκτός έδρας το 2016 είναι 200 ημέρες και για όλες τις άλλες κατηγορίες προσωπικού 60 ημέρες.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου