Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 14/7 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πότε η πληρωμή μισθού στο MEGA;

Θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι του MEGA; Πληροφορίες αναφέρουν πως οι άνθρωποι που έχουν απομείνει στη διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού είναι σε συζητήσεις ώστε να υπάρξει η καταβολή ενός μισθού σήμερα ή αύριο. Υπάρχει πρόθεση από μέρος των μετόχων να πληρώσουν τη μισθοδοσία. Κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η επόμενη ημέρα και αν θα αποφευχθεί το λουκέτο.
---
Η ΝΔ υπέρ Ψυχάρη για τα δάνεια του ΔΟΛ!

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως η "Νέα Δημοκρατία" ζήτησε να εξαιρεθούν από την κατάθεση του Δημήτρη Μαντζούνη τα ερωτήματα που αφορούν τα δάνεια του ΔΟΛ και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη. Κι αυτό γιατί έχει ασκηθεί ποινική δίωξη εις βάρος του Δ. Μαντζούνη και διεξάγεται κύρια ανάκριση για το δάνειο των 50 εκατ. ευρώ που είχε δοθεί στον ΔΟΛ το 2005 και τα δύο δάνεια των 7,5 εκατ. ευρώ που είχαν δοθεί το 2010 και είναι προσωπικά δάνεια του Στ. Ψυχάρη, που έχουν μεταφερθεί στον ΔΟΛ. Το αίτημα της "Νέας Δημοκρατίας" δεν έγινε δεκτό.
---
Δέσμευση λογαριασμών…
Πληροφορίες αναφέρουν πως δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμού μεγάλου ομίλου ΜΜΕ.
---
Με θετικά ίδια κεφάλαια ο Alpha για την άδεια

Ζημίες ύψους 3.466.317 ευρώ παρουσίασε το 2015 ο Alpha, σύμφωνα με τα στοιχεία του ισολογισμού του. Το αντίστοιχο ποσό ζημιών το 2014 ανερχόταν σε 3.768.419 ευρώ. Ο κύκλος εργασιών την προηγούμενη χρονιά ανήλθε σε 56.795.339 ευρώ, από 57.450.898 ευρώ το 2014. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της εταιρείας διαμορφώνονται στα 21.347.064 ευρώ, ενώ οι μακροπρόθεσμες σε 12.849.279 ευρώ. Όσον αφορά τα απαιτούμενα της προκήρυξης των αδειών, τα ίδια κεφάλαια της τηλεοπτικής εταιρείας είναι θετικά, όπως απαιτεί ο νόμος, στα 17.841.788 ευρώ στο τέλος της χρήσης, ενώ οι εργαζόμενοι είναι 547, από 400 που ζητάει η προκήρυξη.
---
200 του ΔΟΛ υπ’ ατμόν…

Οι αγωνίες των συναδέλφων που εργάζονται χρόνια στο Συγκρότημα (ΔΟΛ) δεν έχουν τελειωμό. Δεν είναι μόνο το θέμα της μισθοδοσίας, που οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν τρεις μήνες ενώ μόλις προχθές επρόκειτο να πάρουν το επίδομα αδείας. Πλέον παίζεται και το αν θα παραμείνουν. Και τούτο γιατί έχει επανέλθει το σενάριο της συρρίκνωσης ενοποίησης του συντακτικού προσωπικού, που σήμερα είναι ξεχωριστό στην κάθε εφημερίδα του Συγκροτήματος. Το «Βήμα», έχει τους δικούς του πολιτικούς συντάκτες και τα «Νέα» έχουν τους δικούς τους. Αν υλοποιηθεί αυτή η απόφαση, που -όπως λέγεται- έχει ληφθεί από τη Διοίκηση, θα απολυθούν γύρω στους 200 δημοσιογράφους. Η απόφαση εκκρεμεί λόγω της έλλειψης χρημάτων για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Στο μεταξύ, άλλοι τέσσερις συντάκτες έφυγαν, μεταξύ των οποίων και η Νατάσα Μπαστέα.
---
Παράταση 3 μηνών για τις "επιστροφές"

Παρατείνεται εκ νέου κατά τρεις μήνες ως τις 2 Οκτωβρίου 2016 η προθεσμία για τη διαδικασία της απευθείας τιμολόγησης των διαφημιζόμενων από τα ΜΜΕ, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, στο σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του π.δ. 148/2009 και άλλες διατάξεις». Το “Π” είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου