Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

... ΤΑ ΝΕΑ - χαοτική κατάσταση - χαοτική απάντηση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

«Με τρέλα και κορδέλα»
απαντούν ΤΑ ΝΕΑ στην κριτική



Λογικό, αφού το κοινό δεν μπορεί να κατανοήσει το μεγαλείο του «Σαρωτικού Κυριάκου» και των παικτών του X Factor

Αναρτήσαμε ήδη ένα σχόλιο αναγνώστη για την απάντηση των ΝΕΩΝ στην κριτική που δέχεται επειδή αδυνατεί να καλύψει σημαντικά γεγονότα που συμβαίνουν μετά τις 6-7 το απόγευμα. Πρόκειται για μια… χαοτική (για να χρησιμοποιήσουμε ένα προσφιλές επίθετο εσχάτως στα ΝΕΑ) απάντηση που έρχεται για να πιστοποιήσει το γενικότερο χάος που επικρατεί στην εφημερίδα. Ξεπερνάμε το ύφος, το λεξιλόγιο και την αισθητική της απάντησης η οποία παραπέμπει σε fanzine των Εξαρχείων και είναι ενδεικτική της κατηφόρας σε κάθε επίπεδο που έχει πάρει η εφημερίδα, για να δούμε λίγο την ουσία όσων γράφονται στην απάντηση.

ΤΑ ΝΕΑ διαμαρτύρονται για την κριτική που δέχονται υποστηρίζοντας ότι όλες οι εφημερίδες «κλείνουν» την ύλη τους νωρίς το απόγευμα και ειδικά οι εκδόσεις του Σαββατοκύριακου ώστε να μπορέσουν να τυπωθούν εγκαίρως και να μεταφερθούν αεροπορικώς στην επαρχία.

ΤΑ ΝΕΑ επικαλούνται μάλιστα κάποιες μεγάλες ξένες εφημερίδες (κυρίως γαλλικές) που δεν είχαν το πραξικόπημα στην Τουρκία που εκδηλώθηκε γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής. Ενδιαφέρον επιχείρημα ομολογουμένως. Τώρα το από πότε τα ΝΕΑ θεωρούν τις γαλλικές εφημερίδες ως ανταγωνίστριες τους και τις επικαλούνται είναι ένα εύλογο ερώτημα. Μπορεί βέβαια στα ΝΕΑ να νομίζουν ότι απευθύνονται στη γαλλική αγορά, ποιός ξέρει; Επίσης καλό είναι η επίκληση των ξένων εντύπων να μη γίνεται αλά κάρτ. Γιατί μπορεί οι εφημερίδες που επικαλούνται τα ΝΕΑ να μην πρόλαβαν το πραξικόπημα, αλλά δεν φανταζόμαστε να πιστεύουν στα ΝΕΑ ότι έχουν και το ίδιο επίπεδο ενημέρωσης και ρεπορτάζ. Είχαν τα ΝΕΑ την επομένη του πραξικοπήματος την ίδια κάλυψη με τις γαλλικές εφημερίδες ή γενικότερα έχουν την ίδια κάλυψη σε οποιοδήποτε άλλο θέμα; Οπότε τι στο καλό τις επικαλούνται;

Πάμε όμως παρακάτω

Πώς στο καλό κατάφεραν οι άλλες ελληνικές εφημερίδες να έχουν και το πραξικόπημα και το τρομοκρατικό χτύπημα στη Νίκαια που επίσης έχασαν τα ΝΕΑ (και ας έγινε Πέμπτη και όχι Παρασκευή) είναι επίσης ένα εύλογο ερώτημα. Έχουν δικά τους τυπογραφεία να τυπώνουν όποτε θέλουν ή μήπως διαθέτουν δικά τους αεροσκάφη που τις μεταφέρουν; Αλλά για σταθείτε… Ο ΔΟΛ δεν έχει δικά του τυπογραφεία ή κάνουμε λάθος; Αλήθεια το ΕΘΝΟΣ στο οποίο ανήκει εξ ημισείας με τον ΔΟΛ η Ίριδα πώς στο δι@ολο κατάφερε να βγει δυνατά με πρωτοσέλιδα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων; Πώς μάλιστα το κατάφερε αντιμετωπίζοντας πολύ σοβαρότερα προβλήματα λειτουργίας από τα ΝΕΑ;

Και εντάξει καλώς ή κακώς την Πέμπτη το βράδυ δεν πρόλαβαν τα ΝΕΑ το θέμα του τρομοκρατικού χτυπήματος στη Νίκαια. Είχαν όλη την Παρασκευή να προετοιμάσουν κάτι για το φύλλο του Σαββατοκύριακου. Και τι είδαμε; Το πρωτοσέλιδο των ΝΕΩΝ κυκλοφόρησε με το συμβάν στη Νίκαια με την ίδια (ναι ΤΗΝ ΙΔΙΑ) φωτογραφία που είχε στο πρωτοσέλιδο το ΕΘΝΟΣ την προηγούμενη μέρα! Από τις χιλιάδες φωτογραφίες και γραφήματα που υπήρχαν από το συμβάν στη Νίκαια στα ΝΕΑ εκείνα επέλεξαν αυτή που έβαλε το ΕΘΝΟΣ στην πρώτη του σελίδα μια μέρα πριν! Θερμά συγχαρητήρια!

Φανταζόμαστε το ίδιο συμβαίνει και στις γαλλικές εφημερίδες. Όταν χάνει ένα θέμα η μια εφημερίδα σπεύδει την επομένη να βάλει τη φωτογραφία που επέλεξε ο ανταγωνιστής της την προηγούμενη μέρα! Οι αθεόφοβοι στα ΝΕΑ βαρέθηκαν να δούνε φωτογραφίες και να διαλέξουν μια και έκαναν… copy paste τη φωτογραφία του ΕΘΝΟΥΣ! Στη Γαλλία την οποία έτσι εύκολα επικαλούνται στα στελέχη των ΝΕΩΝ μετά από τέτοιο φιάσκο (και να χάσουν το θέμα και μετά να βάλουν τη φωτογραφία που είχε ο ανταγωνιστής την προηγούμενη μέρα) θα είχαν παραιτηθεί τα στελέχη της εφημερίδας αν είχαν προλάβει δηλαδή και δεν είχε πάει ξημερώματα σπίτι τους κλητήρας να τους παραδώσει την απόλυση τους.

Το site (...)

---
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου