Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

... ο mediaρχης και τα συλλεκτικά του - 3/3 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα συνδρομητική,
η μουντιαλική ΕΡΤ και ο... Παπαχρήστος

Αλιεύσαμε από τα media του Νίκου Μποζιονέλου στην εφημερίδα «Sportday»

Νέα συνδρομητική, αλλά πώς;
Στην Ελλάδα του 2017 υπάρχουν πάνω από 1 εκατ. συνδρομητές τηλεόρασης (Nova και Cosmote TV κυρίως, αλλά και Vodafone TV -πρώην Hoi my TV- και Cyta). Μια τέτοια συνδρομητική τηλεόραση σχεδιάζει και η συνεργασία της Vodafone με τη Wind και δείχνει να είναι θέμα χρόνου η πρώτη επίσημη ανακοίνωση αλλά και οι πρώτες κινήσεις αναφορικά με την από κοινού απόκτηση δικαιωμάτων για τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Ερώτημα είναι βέβαια τούτη η κίνηση τι προϊόντα θα βρει να αγοράσει στο ξεκίνημα, αφού τα περισσότερα (αθλητικά και κινηματογραφικά) είναι… καπαρωμένα από Nova και Cosmote TV. Μάλιστα και οι δύο προσφέρουν υπηρεσίες και μέσω δορυφόρου αλλά και «υβριδικές», ήτοι οι αμφίδρομες δυνατότητες των ευρυζωνικών συνδέσεων και του διαδικτύου.

Ενα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συνδρομητικής τηλεόρασης χωρίς να έχουν δορυφορική πλατφόρμα είναι οι χαμηλής ταχύτητας συνδέσεις, κάτι που στη χώρα μας λύνεται μεν ευρυζωνικά αλλά θα πρέπει οι ταχύτητες σύνδεσης να είναι όσο το δυνατόν υψηλότερες. Τούτο είναι το μεγαλύτερο «αγκάθι» αν Vodafone και Wind προχωρήσουν προς τη δημιουργία συνδρομητικής τηλεόρασης.

Περί… Μουντιάλ
Το… μπαλάκι στο δημόσιο έριξε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ αναφορικά με τη διεκδίκηση, ή όχι, των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του Μουντιάλ 2018. Τα οποία, ως έχουμε γράψει πρόσφατα, έχουν νέα δεδομένα! Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. προ ημερών δεν υπήρξε σύγκλιση απόψεων και, πρακτικά, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (άρα ο Νίκος Παππάς) θα αποφασίσει αν η ΕΡΤ δύναται να διεκδικήσει τα εν λόγω τηλεοπτικά δικαιώματα και αν γενικά μπορεί να «χτυπά» προσφορές σε τέτοιους διαγωνισμούς. Πρακτικά, μιλάμε για… πολιτική απόφαση.

Αλαφούζο ή Μαρινάκη
Παρελθόν και επίσημα από χθες αποτελεί ο Γιώργος Παπαχρήστος από τα «Νέα» και τον ΔΟΛ γενικότερα. Συνεχίζει στον ΣΚΑΪ αλλά παίζει να φύγει αν καταλήξει, όπως λέγεται, στην υπό έκδοση εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» (ή Αλαφούζο ή Μαρινάκη, κοινώς).


---
πηγή: εφημερίδα «Sportday» / media
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου