Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

... πως η EBU αναγνώρισε τη ΝΕΡΙΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σύμπτωση ή υποκρισία;

Η EBU αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ
μετά την είσπραξη ενός εκατ. ευρώ

Σε αναγνώριση της ΝΕΡΙΤ ως επίσημου μέλους της προχώρησε η EBU στην προχθεσινή γενική της Συνέλευση. Η απόφαση ελήφθη λίγο πριν το ξεκίνημα της διαδικασίας για τη φετεινή Eurovision, μετά από ένα σήριαλ διάρκειας περίπου ενάμιση χρόνου με το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Ένωση των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών φορέων της Ευρώπης αποδέχτηκε τον ελληνικό ραδιοτηλεοπτικό φορέα μόλις μερικές μέρες αφότου το ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε την καταβολή ενός εκατομμυρίου Ευρώ στην EBU, ως αποπληρωμή χρεών που είχαν συσσωρευτεί από την λειτουργία της ΕΡΤ καθώς και του ενδιάμεσου φορέα της ΔΤ, κατά τη διάρκεια της κάλυψης της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις αυξημένες πιθανότητες για τη λήψη θετικής απόφασης την είχαμε «προφητικά» αναφέρει στο radiofono.gr όταν δημοσιεύτηκε η απόφαση της καταβολής του υπέρογκου αυτού ποσού. Βεβαίως η EBU από την πλευρά της έκανε λόγο μόνο στα «σημαντικά βήματα που έγιναν σε σύντομο διάστημα για την εξ' αρχής δόμηση του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.»

Σε κάθε περίπτωση, και ανεξάρτητα από την παραπάνω σύμπτωση, με την απόφαση αυτή η EBU αποδέχεται το σφοδρότερο σχέδιο περικοπών που έχει υπάρξει σε ραδιοτηλεοπτικό φορέα στην Ευρώπη. Είναι ένα σχέδιο περικοπών που με το κλείσιμο της ΕΡΤ αφαίρεσε πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας και με τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ υποκατέστησε 30 ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες με μόλις 5, οι περισσότερες εκ των οποίων λειτουργούν με έτοιμο πρόγραμμα και εξωτερικές εργολαβίες. Ο κίνδυνος να επεκταθούν περικοπές αυτής της κλίμακας και σε άλλες ραδιοτηλεοπτικούς φορείς άλλων χωρών σε περίοδο κρίσης (όπως έγινε στη Βαλέντσια) είναι ορατός και θεωρητικά η EBU είχε χρέος να αντιπαρατεθεί σε αυτό το ενδεχόμενο με κάθε τρόπο.

---
πηγή: http://www.radiofono.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου