Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

... παραιτήθηκε ο Αλ. Μπακατσέλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Άρθρο 99 ή πτώχευση,
δηλώνει ο παραιτηθείς εκδότης
του «Αγγελιοφόρου»

Στη δίνη ισχυρής καταιγίδας στροβιλίζεται από την Πέμπτη το συγκρότημα του «Αγγελιοφόρου», το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας, μετά την παραίτηση του εκδότη Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου.

H αποχώρηση του γνωστού επιχειρηματία από τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ, την οποία κατείχε επί σειρά ετών, ανακοινώθηκε με αιφνιδιαστικό τρόπο μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail) λίγο πριν από τις 3 μ.μ. Επέσυρε δε αμέσως την αυτοδίκαιη διάλυση του διοικητικού συμβουλίου, αφήνοντας ακέφαλη την εταιρία και εμβρόντητους τους 125 απλήρωτους εργαζόμενους.

Ο κ. Μπακατσέλος προτίθεται να αποποιηθεί εντός των ημερών και την εκ του νόμου ιδιότητά του ως εκδότη των εφημερίδων «Αγγελιοφόρος» και «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Μάλιστα, όπως δήλωσε λίγο αργότερα σε εκπροσώπους συνδικαλιστικών σωματείων, είναι πιθανή η προσφυγή της εταιρίας στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, καθώς, κατά την εκτίμησή του, σήμερα πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις της οικείας νομοθεσίας. Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ορατή ακόμη και η επιλογή της πτώχευσης και στη συνέχεια της εκκαθάρισης της εταιρίας.

Την πρόθεση της εργοδοσίας να αιτηθεί την υπαγωγή της ΕΒΕ ΑΕ στο άρθρο 99, εφόσον δε βρεθεί ικανοποιητική λύση, λόγω συσσωρευμένων οφειλών, επιβεβαίωσε, μιλώντας στους εργαζόμενους, και ο εκπρόσωπος του παραιτηθέντος εκδότη, νομικός σύμβουλος της εταιρίας, Παντελής Χαλβατζάκης.

«Πάγωσαν» οι εργαζόμενοι

Η είδηση της παραίτησης «πάγωσε» τους εργαζόμενους του «Αγγελιοφόρου», οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα γραφεία της οδού Δαναΐδων 4, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι του «Αγγελιοφόρου» δοκιμάζονται σκληρά από τις αρχές του καλοκαιριού, λόγω των επιλογών της εργοδοσίας, και μάχονται καθημερινά για την επιβίωσή τους, καθώς δεν έχουν λάβει τις δεδουλευμένες αποδοχές σχεδόν 4,5 μηνώνΣυνεχίστε την ανάγνωση εδώ

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου