Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

... πέθανε ο Σεραφείμ Φυντανίδης ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σεραφείμ Φυντανίδης
31 χρόνια διευθυντής
της "Ελευθεροτυπίας"
Δεν είναι πια μαζί μας
... στις 19/12, μεσημέρι στο "Χαρτόπολις" του Ψυχικού, είχαμε γυρίσει το χρόνο πίσω (στις καλές εποχές της "Ε" στην Κολοκοτρώνη, στο "στήσιμο" της κάθε σελίδας, στα ζάρια στο "μάρμαρο", στο "minute" της Σκουφά, στον Κίτσο και τις κόρες του, στα πως και τα γιατί φτάσαμε στο κλείσιμο της "Ε", σε φίλους και "φίλους" και τελικά "φτάσαμε" και στην Καρδιανή, στην Τήνο την αγάπη του - και άλλα πολλά θυμηθήκαμε ...) ... και στις 25/12 έφυγε ...   
«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών, ανήμερα των Χριστουγέννων, ο δημοσιογράφος και ιστορικός διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας", Σεραφείμ Φυντανίδης.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης αντιμετώπιζε σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην Ευρωκλινική Αθηνών, ενώ είχε υποβληθεί και σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο δημοσιογράφος, υπέστη ανακοπή καρδιάς, έπειτα από επιπλοκή μετά το χειρουργείο και υπέκυψε περίπου στις 9:00 το βράδυ των Χριστουγέννων.

Ο Σεραφείμ Φυντανίδης γεννήθηκε στο Περιστέρι τον Μάρτιο του 1937. Το 1960 έλαβε πτυχίο της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Αρχικά εργάστηκε στην εφημερίδα "Έθνος" ως συντάκτης την περίοδο 1957 - 1968. Κατά την περίοδο της Χούντας από το 1968 μέχρι το 1974 εργάστηκε στην "Απογευματινή", αρχικά ως υπεύθυνος ύλης και αργότερα ως αρχισυντάκτης.

Από το 1974 μέχρι τον Ιούνιο του 1976 υπήρξε διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Ακρόπολη», ενώ από τον Ιούνιο του 1976 μέχρι τις 27 Απριλίου 2007, ήταν διευθυντής της απογευματινής «Ελευθεροτυπίας».

Τα τελευταία χρόνια ήταν συνεργάτης της κρατικής τηλεόρασης και παρουσιαστής εκπομπής. Τον Απρίλιο του 2013 ανέλαβε την διεύθυνση της εφημερίδας "6 ημέρες" ενώ το τελευταίο διάστημα ήταν πρόεδρος του καναλιού "Ε".
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου