Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

... και η "Τεχνοεκδοτική" δεν πληρώνει ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Eπιστολή των δημοσιογράφων

της "Τεχνοεκδοτικής"

που τελούν σε επίσχεση εργασίας

Δημοσιεύουμε αυτούσια την επιστολή που απέστειλαν οι δημοσιογράφοι εργαζόμενοι στην εταιρεία περιοδικών εντύπων "Τεχνοεκδοτική" και η οποία κοινοποιήθηκε και στα δ.σ. των δημοσιογραφικών ενώσεων, αναφορικά με την κατάσταση που βιώνουν στον εργασιακό τους χώρο. Σημειωτέον, οι δημοσιογράφοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από 24 Νοεμβρίου και αναμένουν τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία και την Επιθεώρηση Εργασίας μετά τα μέσα Δεκεμβρίου.

"Συνάδελφοι,
Συνεργάτες,
Πρόεδροι και μέλη δ. σ. δημοσιογραφικών ενώσεων,

Με την παρούσα επιστολή, εμείς οι υπογράφοντες, επαγγελματίες δημοσιογράφοι και μέλη δημοσιογραφικών ενώσεων, εργαζόμενοι και αρχισυντάκτες σε τρία εκ των μηνιαίων περιοδικών της εταιρείας Τεχνοεκδοτική, ενημερώνουμε ότι από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου βρισκόμαστε σε επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή απλήρωτων, αλλά δεδουλευμένων αποδοχών. Όπως είναι φυσικό, δεν προσερχόμαστε στο γραφείο.

Η εργοδοσία της εταιρείας Τεχνοεκδοτική, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, παρά τις επιστολές που της έχουμε κοινοποιήσει και παρά τη δέσμευσή της απέναντι σε πρόεδρο δημοσιογραφικής ένωσης (Θ. Μπερεδήμας, ΕΣΠΗΤ) ο οποίος επισκέφτηκε πρόσφατα τα γραφεία της εταιρείας, ύστερα από παράκλησή μας, αρνείται να τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της. Με την πολιτική των πενιχρών ποσών που καταβάλει έναντι μισθών, διαφορετικά ανά εργαζόμενο, χωρίς κανένα προγραμματισμό, χωρίς παραστατικά και με αγοραίο τρόπο, η εν λόγω εταιρεία έφτασε να μας χρωστάει σήμερα από 3 μέχρι και 4 μισθούς - πολύ περισσότερα σε άλλους εργαζόμενους άλλων τμημάτων της.

Όπως καταλαβαίνετε, υπό τις παρούσες συνθήκες κι έχοντας οικογένειες οι οποίες περιμένουν από εμάς να ζήσουν, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να παριστάνουμε τους «εργαζόμενους» και να προσφέρουμε «εθελοντική» εργασία, προκειμένου να κυκλοφορούν οι τίτλοι της εταιρείας και να παριστάνουν οι ιδιοκτήτες της, τους «επιχειρηματίες» και τους «εκδότες».

Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οι «έναντι μισθού» άτακτες προκαταβολές και η παρατεταμένη «ομηρεία» μας, η οποία για τους υπογράφοντες την παρούσα επιστολή ξεκίνησε ήδη από τα τέλη του 2012, είναι ένα, το σημαντικότερο ίσως, αλλά όχι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην άσκηση των δημοσιογραφικών καθηκόντων μας.

Η εταιρεία πάσχει από έλλειψη σημαντικών υποδομών (απουσία γραμματείας, τηλεφωνικού κέντρου και τηλεφωνικών γραμμών, απουσία λογιστηρίου, απουσία οργανωμένου ατελιέ και φωτογράφου κ.ά.), οι συνθήκες εργασίας είναι πολύ κάτω του μέσου όρου (έλλειψη κλιματισμού και θέρμανσης), ενώ εμφανίζει αδυναμία στο να ανταποκριθεί ακόμα και στις πλέον βασικές υποχρεώσεις της απέναντι στους πελάτες της (έγκαιρη έκδοση και αποστολή τευχών σε διαφημιζόμενους και συνδρομητές, αποστολή τευχών σε ad hoc συνεργάτες, κάλυψη χορηγικών υποχρεώσεων κ. ά.). Η εταιρεία δεν καταβάλει τα χρωστούμενα ούτε καν σε αυτούς που «οικειοθελώς» έχουν αποχωρήσει ή έχουν απολυθεί τα τελευταία χρόνια αποδεκατίζοντας το δυναμικό της.

Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας και σας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την καταβολή των δεδουλευμένων μας, την αξιοπρεπή άσκηση των καθηκόντων μας και την υπεράσπιση των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων που παραβιάζονται βάναυσα από την εργοδοσία της Τεχνοεκδοτικής.

Οι αρχισυντάκτες

Θανάσης Αντωνίου [Logistics & Management]
Νίκος Μήττας [Car & Truck]
Μιχάλης Σταθακόπουλος [Ecotec]"
---
Ενδεικτικό λινκ του πως λειτουργεί η επιχείρηση, ενώ συγχρόνως χρωστάει δεδουλευμένα χρόνων: http://www.designmag.gr/outdoor-led-lum-14/10991
---
πηγή: http://paratypos.blogspot.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου