Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

... ΕΣΗΕΑ - τρία χρόνια άνεργος; Έξω ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέλουν να διώξουν
τους άνεργους από την ΕΣΗΕΑ!

Τα όσα διαδραματίστηκαν την περασμένη Κυριακή έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ, στα εγκαίνια της έκθεσης του Μορφωτικού Ιδρύματος για τα 100 χρόνια της Ένωσης, έφεραν με δραματικό τρόπο στο προσκήνιο την εσωτερική διαμάχη του κλάδου για τον χαρακτήρα του.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων και εκλεγμένοι εκπρόσωποι, δηλώνουν σε τηλεοπτικά κανάλια πως η ΕΣΗΕΑ πρέπει «να διώξει» από τους κόλπους της όσους δημοσιογράφους είναι άνεργοι περισσότερα από τρία χρόνια! Αντίστοιχη πρόταση συζητιόταν τα προηγούμενα χρόνια και στον ΕΔΟΕΑΠ, να σταματήσει, δηλαδή, η ασφαλιστική κάλυψη όσων συντακτών δεν είχαν μισθολόγιο. Η άποψη αυτή, που δεν τη συμμερίζονται ανοιχτά, αλλά τη συζητούν παρασκηνιακά και συνδικαλιστές παρατάξεων που έχουν την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή. Τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ εγκαινιάστηκαν από τους πολιτικούς που έβαλαν την υπογραφή τους στο λουκέτο της ΕΡΤ!

Έξω από το κτίριο συγκεντρώθηκαν λίγοι δημοσιογράφοι, κυρίως απολυμένοι από την ΕΡΤ αλλά και άνεργοι ή απλήρωτοι του κλάδου. Με τον τρόπο αυτό αντέδρασαν στην απόφαση της πλειοψηφίας της ΕΣΗΕΑ να κληθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που τελικά δεν παρέστη, και διάφορα άλλα πολιτικά πρόσωπα. Στην ΕΣΗΕΑ, όμως, πήγε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ως προσκεκλημένος της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Η έλευσή του προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγκεντρωμένων, που τον γιούχαραν για το «μαύρο στην ΕΡΤ». Είχε προηγηθεί παρέμβαση των ΜΑΤ εναντίον των δημοσιογράφων. Στην ένταση που δημιουργήθηκε, χτυπήθηκε η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, ενώ γίνονταν προσπάθειες από μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όπως ο Μ. Διόγος και η Ε. Γυπάκη, να απομακρυνθούν τα ΜΑΤ, που είχαν σαφή εντολή να απομακρύνουν όσους βρίσκονταν έξω από την ΕΣΗΕΑ. Καλεσμένοι ήταν οι Θ. Ρουσόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας, Σ. Βούλτεψη, Ντ. Μπακογιάννη, Δ. Πευκιανάκης, Μ. Δασκαλάκης κ.ά. Τα γεγονότα καταδίκασαν η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΠΗΤ, όχι όμως και η ΕΣΗΕΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι ορισμένοι από το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών ζητούσαν να βγει καταδικαστική απόφαση για τους δημοσιογράφους που διαμαρτύρονταν έξω από το κτίριο, επειδή «γιούχαραν» τους πολιτικούς καλεσμένους τους!
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου