Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

... Φιλιππάκης, Σωτηριάδου, Ανδριανού - για τη φιέστα ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Γιώργος Φιλιππάκης
Επιστολή στη... Μαρία Αντωνιέτα
Κάλεσμα για τις 14/12 έξω από την Ακαδημίας 20

Μαρία Αντωνιάδου ή Μαρία Αντουανέτα; Ποια είστε, εν πάσει περιπτώσει; Έχετε συναίσθηση της κατάστασης κυρία πρόεδρε της ΕΣΗΕΑ; Έχετε καταλάβει πως ούτε «παντεσπάνι» μα ούτε ψωμί υπάρχει πια;

Μέχρι και ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης - μέλος του ίδιου συστήματος εξουσίας στο οποίο ανήκετε κι εσείς - σας κράζει κυρία Αντωνιάδου.

Δώσατε το δικαίωμα - σ΄ αυτόν τον υπερδεξιό - να ειρωνεύεται εσάς, αλλά και ολόκληρο τον κλάδο λέγοντας: «Ο κόσμος καίγεται και ΕΣΗΕΑ γιορτάζει τα 100 της χρόνια οργανώνοντας εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση του αιωνόβιου κλειστού σωματείου των δημοσιογράφων».

Χαρακτηρίζει την ΕΣΗΕΑ «αποκομμένη από την κοινωνία, πέρα και εκτός από κάθε λογική, άλλοτε αριστερίζουσα, άλλοτε συνομιλούσα με την εξουσία…». Εξουσία αισθάνεται ο ίδιος και βεβαίως κάτι παραπάνω ξέρει για τη διαδρομή σας.

Αξιότιμη κυρία πρόεδρε,

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω με έναν άνθρωπο σαν τον κ. Κρανιδιώτη. Εντούτοις είμαι υποχρεωμένος να σας πω ότι ο κατήφορος που εδώ και σχεδόν δύο χρόνια τώρα ακολουθείτε - μαζί με την παράταξή σας και βεβαίως τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και την στενή συνεργασία και υποστήριξη της «Συσπείρωσης» του ΣΥΡΙΖΑ - έχει φτάσει στο μη περαιτέρω.

Το μόνο που σας ενδιαφέρει κυρία Αντωνιάδου είναι η προσωπική σας προβολή οι φιέστες και τα πανηγύρια με την στήριξη των εργοδοτών. Πάνω σε ένα σωρό ερειπίων, κοινωνικών, οικονομικών και εργασιακών.

Η κυβερνητική φιέστα που οργανώνεται για την Κυριακή βρίσκει ένα κλάδο ρημαγμένο, με πεινασμένους συναδέλφους χωρίς δουλειά, ανθρώπους που ζητούν απεγνωσμένα ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο για να ζήσουν τα παιδιά τους.

Φυσικά εσείς και η παράταξή σας αλλά και αυτοί που σας στηρίζουν – ως μη όφειλαν - ετοιμάζετε το πανηγυράκι της Κυριακής απ΄ όπου δεν θα μπορούσε να λείψει και ο «ληξιπρόθεσμος» Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο κ. Παπούλιας που επί τέσσερα χρόνια τώρα έχει «πιαστεί το χέρι του» να υπογράφει όλα τα διατάγματα που του πασάρουν οι υποτελείς κυβερνήσεις. Χωρίς να τολμά να ορθώσει έστω και κατά λάθος το ανάστημά του.

Ως μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκπροσωπώντας τη «Δημοσιογραφική Συνεργασία», καλώ όλους τους συναδέλφους να βρεθούμε την Κυριακή 14 Δεκέμβρη έξω από το δικό μας κτίριο στην Ακαδημίας 20 και θα δώσουμε τον τόνο σε μια αυτοσχέδια εκδήλωση που πραγματικά θα τιμά τις αγωνιστικές παραδόσεις της ΕΣΗΕΑ.

Μάλιστα αποφάσισα να κάψω παρουσία όλων των συναδέλφων την πρόσκληση που μου στείλατε εσείς και οι συνάδελφοι του Μορφωτικού Ιδρύματος μια που και εκείνοι έχουν τεράστιες ευθύνες για την φιέστα στην οποία συνέπραξαν.

Γιώργος Φιλιππάκης

Μέλος Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ
---
Δήμητρα Σωτηριάδου
Κάποιο πρόβλημα υποκρισίας υπάρχει...

Άρχισε το "αριστερό" δούλεμα... Πως γίνεται τη μια φορά συνδικαλιστές δημοσιογράφοι να διαβιβάζουν τις υπογραφές μας υπέρ του Ν. Ρωμανού στον πρόεδρο της δημοκρατίας - επιβεβαιώνοντας το ρόλο του και χρησιμοποιώντας το κύρος του - και μέσα σε μια εβδομάδα να τον ακυρώνουν - για την πρόσκληση που έχει σταλεί και την παρουσία του, στα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΑ...

Κάποιο πρόβλημα υποκρισίας υπάρχει...

Κυρίως απέναντι σε ανένταχτους δημοσιογράφους, που αντιδράσαμε από την αρχή στην προώθηση και διαβίβαση των υπογραφών μας στον πρόεδρο της δημοκρατίας μέσω της ΠΟΕΣΥ.

Προσωπικά έστειλα και επιστολή.


---
Ελένη Ανδριανού
Σφίξαν τα πράγματα...
Μαθαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ το σκέπτεται να πάει την Κυριακή... Στη φιέστα της Αντωνιάδου...

Μετά όμως και την Ανακοίνωση που αναγκάστηκε να βγάλει η "Συσπείρωση", σφίξαν τα πράγματα...

Φυσικά το πρόβλημα είναι ότι στο "γκαλά" αυτό θα βραβευτούν και οι τρεις πρώην Πρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, που είναι δικοί τους άνθρωποι: ο Μανωλάκος, ο Κιάος και ο Τρίμης...

Τι θα κάνουν τελικά;
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου