Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

... Τσαλαπάτης, εφ' όλης της ύλης ...

*
ΚΕΔ
***
*

ΚΕΔ: Μπαίνει λουκέτο
σε δύο ακόμη εφημερίδες

Με μοντέλο την παράγκα της κυβέρνησης στο ραδιομέγαρο, ετοιμάζεται η τελική έφοδος των βαρόνων στα ρέστα από μισθούς και εργασιακά δικαιώματα, με την πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να βάζει πλάτη με την εκκωφαντική σιωπή της.

Οι αγορές παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με την πολιτική στο βούρκο, ενώ καναλάρχες και εκδοτικά συγκροτήματα δεν χάνουν την ευκαιρία και κινούνται στα ίχνη του Μαύρου στην ΕΡΤ, για να φάνε τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα του κλάδου.

Και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πάνω από 18 μήνες εξακολουθούν να αγωνιούν και να περιμένουν τα δεδουλευμένα τους του 2010 και του 2012-13

Με το λοκ-άουτ μαϊμού της "Τρίτης Όψης", η "Ελευθεροτυπία" δεν είναι στα περίπτερα και οι συνάδελφοι στο δρόμο, χωρίς δώρο για τα Χριστούγεννα.

Ο ΔΟΛ έκλεισε μετά από 37 χρόνια και το γραφείο Β. Ελλάδος.

Στον "Πήγασο" οι δημοσιογράφοι με ενάμιση μισθό μέσα, κρατάνε μόνοι τους εκεί την ψαλίδα, με την απόφαση τους για απεργία.

Στον "Αγγελιοφόρο" της Θεσσαλονίκης οι εργαζόμενοι αγωνιούν επίσης για την επόμενη μέρα.

Στα διαδικτυακά οι απολύσεις πέφτουν σαν την βροχή χρονιάρες μέρες.

Σε πολλές αθλητικές εφημερίδες οι συνάδελφοι δεν παίρνουν ούτε έναντι.

Η προεδρική εκλογή ή το αποτέλεσμα που θα βγει από τις κάλπες που έρχονται, είναι το στοίχημα της ιδιοκτησίας σε δύο παραδοσιακά καθημερινά φύλα, που τα έχει φέρει κοντά στο λουκέτο.

Οι διευθυντές τους πάντως, αφού έκαναν την βρώμικη δουλειά με τις ομαδικές απολύσεις, πήραν το πακέτο τους και την κάνουν από τώρα.

Αντωνιάδου και Σία με τον λεκέ, από την αστυνομική καταστολή που προκάλεσαν, σε βάρος των συναδέλφων που είπαν ΟΧΙ στην κυβερνητική φιέστα, για τα 100 χρόνια, βάζουν πλάτη ανοιχτά στην Κυβέρνηση που καταρρέει και στην παράγκα της, επειδή αυτό έρχεται γάντι στη διαπλοκή να κάνει παιχνίδι.

Αποφάσισαν βέβαια για τα μάτια να δώσουν κάποια βοηθήματα. Απέκλεισαν όμως εν ψυχρώ τους μισούς ανέργους και απλήρωτους.

Η πρόταση της ΚΕΔ ήταν μέρισμα ζωής σε όλους, που το έχουν ανάγκη, αλλά την απέρριψαν.

Τύφλα να ΄χει ο Βρούτσης δηλαδή, που έβγαλε απόφαση για τους ανέργους. Με τις εξαιρέσεις του όμως, στα ψιλά γράμματα της απόφασης, δικαίωμα για Χριστούγεννα έχουν μόνο οι μισοί και μαζί με αυτούς αρκετοί από τους απολυμένους της ΕΡΤ.

Όσο για τους απλήρωτους και τους συνταξιούχους που τους τρομοκρατούν με τα κακά μαντάτα για τον ΕΔΟΕΑΠ, τους έχουν εγκαταλείψει στην μοίρα τους.

Οι πρόθυμοι της ΕΣΗΕΑ όμως αρνούνται προκλητικά, επί είκοσι μέρες, να εφαρμόσουν ακόμη και την απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να υποβάλουν μηνυτήρια αναφορά και να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα:
  • για τα σκάνδαλα της ΝΕΡΙΤ
  • τον διαγωνισμό -  μαϊμού, το πλιάτσικο με τις συχνότητες, τα δικαιώματα από τις διεθνείς διοργανώσεις και την περιουσία της ΕΡΤ
  • τον κανιβαλισμό της παράνομης διοίκησης που πετάει στα σκουπίδια τις ΣΣΕ και με τις ενέργειες της δίνει άλλοθι στους βαρόνους του Τύπου για την σφαγή που έχουν στα σκαριά.
Η τρόικα της ΕΣΗΕΑ όμως, ακολουθεί πιστά τα αχνάρια του Τρίμη.

Μέσα σε αυτή την σφαγή, κάνει ψιλά τα αποθεματικά του σωματείου, αλλά για έργα βιτρίνας και δήθεν σεμινάρια, από τα οποία την μερίδα του λέοντος παίρνουν τα ΚΕΚ με μεσάζοντες και καθηγητές να κάνουν πάρτι.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων – Ανοιχτή ΕΡΤ

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου