Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

... η ΝΕΡΙΤ και οι 54 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

ΕΣΗΕΑ
Άλλη μια αντιδημοσιογραφική
ενέργεια της ΝΕΡΙΤ

H διοίκηση της ΝΕΡΙΤ προχώρησε σε μια ακόμα απαράδεκτη και προκλητική και αντιδημοσιογραφική ενέργεια.

Ουσιαστικά εν μέσω προεκλογικής περιόδου και μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, καλεί 54 δημοσιογράφους από την προκήρυξη-παρωδία να “αναλάβουν υπηρεσία”. Στην ουσία απαιτεί να υπογράψουν το μηδενισμό της προϋπηρεσίας τους, την περαιτέρω περικοπή των αμοιβών τους, την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο, πράγμα που καθιστά τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους.

Τους καλεί να υπογράψουν τη θανατική καταδίκη ακόμα και αυτής της ΚΥΑ με την οποία καταργήθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις και με την οποία αμείβονται, πλέον, οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα. Τους ζητάει δηλαδή να υπογράψουν την περαιτέρω βλαπτική μεταβολή των εργασιακών όρων και συνθηκών σ’ όλους τους δημοσιογράφους του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα και προοπτικά στο σύνολο του Κλάδου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους 54 συναδέλφους να μην υπογράψουν.

Καταγγέλλει τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ, εναντίον της οποίας - ούτως ή άλλως - θα προσφύγει στο Σ.τ.Ε. για τον παράνομο διορισμό της και την καλεί να ανακαλέσει τις παράτυπες αποφάσεις της όσον αφορά τις αμοιβές των δημοσιογράφων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου