Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

... μήπως καταρρέει ο ΕΔΟΕΑΠ; ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

SOS από ΕΔΟΕΑΠ

Σε τί κατάσταση βρίσκεται ο ασφαλιστικός οργανισμός χιλιάδων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων;


Φαίνεται ότι η πανίσχυρη ...διοίκηση Σόμπολου - Καρούτζου - Σπανοπούλου και ανθρώπων του Γκανά κατάλαβε ότι διαλύθηκε το μαγαζί της και ζητά να ρίξει και σε άλλους τις δικές της ευθύνες.

Έτσι, σήμερα από το πρωί, τα τέσσερα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων που εκπροσωπούνται στη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, δηλαδή την ΕΣΗΕΑ, την ΕΠΗΕΑ και αντιστοίχως την ΕΣΗΕΜΘ και ΕΠΗΕΘ, συνεδριάζουν με το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ μήπως βρεθεί λύση.

Πραγματικά θα γελάσει το χειλάκι του κάθε πικραμένου με αφορμή τρεις πληροφορίες που κυκλοφορούν στην πιάτσα, αλλά λόγω των πολιτικών γεγονότων δεν φαίνεται τουλάχιστον οι δημοσιογράφοι να έδωσαν κάποια σημασία.

Η πρώτη πληροφορία που υπάρχει αναφέρεται στα χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ και τα οποία όπως λέγεται δεν επαρκούν παρά μέχρι τον Μάρτιο του 2015. Καλό; Άντε τώρα να πείσεις εμένα τον κακόπιστο ότι η ωραία Ελένη που κυκλοφορεί και κάνει συνέχεια επιθέσεις σε πολλούς δεν έχει τεράστιες ευθύνες για το κούρεμα των 100 και πλέον εκατομμυρίων που χάθηκαν.

Η δεύτερη πληροφορία κρύβεται στην δεύτερη παράγραφο της ανακοίνωσης του ΕΔΟΕΑΠ προς τις τέσσερις ενώσεις και η οποία λέει ξεκάθαρα: "Θα σας ενημερώσουμε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα, για τη γενικότερη κατάσταση στον Οργανισμό και ευελπιστούμε στη δημιουργική συνεισφορά σας προς την κατεύθυνση της λύσης των προβλημάτων αυτών"...

Αυτό αν αποδοθεί σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ότι η πανέξυπνη διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ζητά από τις τέσσερις Ενώσεις να βάλουν βαθιά το χέρι στα ταμεία τους για να δώσουν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να κάνει το Εξαπτέρυγο ο Καρούτζος τα κέφια του στον Οργανισμό.

Η τρίτη πληροφορία μιλά για μεγάλα χρηματικά ποσά που οφείλονται στον Οργανισμό από εργοδότες, τράπεζες, ομόλογα και δεν εισπράττονται εξαιτίας της ανικανότητας των μηχανισμών του ΕΔΟΕΑΠ.

Και βέβαια κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τί κάνουν οι τρείς γνωστοί δικηγόροι του ΕΔΟΕΑΠ,  το ζεύγος Μέλισσα και ο κ. Καινούργιος...

Αν οι πληροφορίες αυτές ευσταθούν τότε οι συνάδελφοι που είναι στις διοικήσεις των τεσσάρων Ενώσεων θα φάνε το μπαλάκι στο κεφάλι και ο Καρούτζος με τον Σόμπολο θα λένε ότι εμείς τους τα είπαμε αλλά αυτοί αδιαφόρησαν...

Ωραίο συνδικαλιστικό παιχνίδι για δυνατά νεύρα.

Τώρα τι να θυμηθώ, τον κυρ Πάνο, που σαν σύνθημα στις τελευταίες εκλογές είχε το σλόγκαν "Έρχομαι στον ΕΔΟΕΑΠ για να σας σώσω,  γιατί μόνο εγώ μπορώ";

Τα κόλπα του Καρούτζου τότε που χτυπούσε την Ελένη Σπανοπούλου για να αρπάξει ψήφους από τους άσχετους ψηφοφόρους;

Βέβαια, λέγεται ότι τα έχουν βρει μεταξύ τους, αλλά δεν βαριέσε...

Εκείνο που λέμε ευθέως προς τους συνδικαλιστές των Ενώσεων είναι κάτι πολύ απλό: Μην τολμήσετε και δώσετε τα δικά μας χρήματα στην τριάδα Σόμπολου - Καρούτζου - Σπανοπούλου γιατί οι ευθύνες σας είναι τεράστιες.

Να αποφασίσει η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ να μιλήσει καθαρά στα μέλη και να ξεκινήσουν με τις Ενώσεις πανελλαδικές κινητοποιήσεις για να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα.

Αυτά για αρχή. Θα τα ξαναπούμε σύντομα.
Πιρανχας
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου