Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

... SOS ΕΔΟΕΑΠ - μέρος δεύτερο ...

*
Ανάποδες στροφές
***
*

Στο χείλος του γκρεμού

Λεφτά υπάρχουν; Και βέβαια, αλλά μέχρι τον Μάρτιο του 2015.

Παρά πέρα τί γίνεται; Απλούστατα η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ρίχνει το μπαλάκι στις διοικήσεις των τεσσάρων ενώσεων και κυρίως στην ΕΣΗΕΑ για να πληρώσει την ανικανότητα της διοίκησης Σόμπολου- Καρούτζου - Σπανοπούλου - Χριστόπουλου, που πέταξαν ήδη το σκάφος στα βράχια.

Η χτεσινή "σύσκεψη" που συγκάλεσε η Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ στα γραφεία του Οργανισμού απόδειξε περίτρανα ότι η σημερινή ηγεσία του ΕΔΟΕΑΠ όχι μόνο αποδείχθηκε ανίκανη αλλά είναι και αντισυναδελφική.

Αν άκουγες την κ. Σπανοπούλου, που ξεκίνησε με επίθεση φιλίας στον Δημήτρη Τσαλαπάτη, να του πλέκει το εγκώμιο καθώς και στην διοίκηση Κιάου, την οποία μάχεται, θα απορούσες...

Μάλιστα οι προτάσεις της κ. Σπανοπούλου αποδείχθηκαν εξωφρενικές, μια που χωρίς ντροπή εισηγήθηκε για να βρεθούν άμεσα 8 εκατ. ευρώ να ρημάξουν τους εργαζόμενους του Οργανισμού προχωρώντας σε περικοπές ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, τους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ, δημοσιογράφους και διοικητικούς εν ενεργεία και συνταξιούχους αυξάνοντας την εισφορά τους από 3% σε 5% ή και 6% εισπράττοντας συνολικά περίπου 2,5 έως 3 εκατομμύρια ευρώ.

Και τέλος - να λέει - να εισπραχθούν άλλα 4 έως 5 εκατ, ευρώ από τα λεγόμενα ΚΕΝ δηλαδή τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλεια που έχουν σχέση με τα ιδιωτικά νοσοκομεία.


Δηλαδή ο κάθε ασφαλισμένος που θα πηγαίνει σε ιδιωτικό νοσοκομείο θα πληρώνει τα μαλλιά της κεφαλής του και κάτι ψίχουλα ο ΕΔΟΕΑΠ.

Δηλαδή, πιστή στο δόγμα Βρούτση - Κεφαλαιούχων και ΔΝΤ, ρημάζει τους ασφαλισμένους όπως κάνει η Κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, για να διατηρήσει στη θέση του τον ετοιμόρροπο ΕΔΟΕΑΠ.

Ομως η τοποθέτηση του φίλου του Γκανά, Ταμία Γιώργου Χριστόπουλου, σου προκαλούσε τρόμο, όταν αναφερόταν στο έλλειμμα του ΕΔΟΕΑΠ που έχει, στο κλείσιμο του 2014,  και φτάνει τα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Δηλαδή η ζωή του ΕΔΟΕΑΠ είναι το πολύ μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο, άντε Απρίλιο του 2015.

Βέβαια, την κατάσταση έσωσε ο κ. Τρίμης, που θύμισε σε όλους ότι πολύ σύντομα έρχεται η Κυβέρνηση Σύριζα, η οποία θα τα λύσει όλα.

Την ίδια στιγμή οι εγκέφαλοι του ΕΔΟΕΑΠ υπολογίζουν ότι με 7,5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν σε μετρητά συν και τα αποθεματικά σε ομόλογα, άντε και μπορούν να καταφέρουν να επιβιώσει ο Οργανισμός το 2015 και να μπει στο 2016,  οπότε όλο και κάποιο θαύμα θα γίνει.

Βέβαια ο Ταμίας κ. Χριστόπουλος σε ενημέρωση που έκανε σε ΕΠΗΕΑ και ΠΟΕΠΤΥΜ,  ανέφερε ότι το έλλειμμα είναι μόλις 10,5 εκατ. ευρώ πριν από δεκαπέντε μέρες. Στην ενημέρωση του ΕΔΟΕΑΠ,  το έλλειμμα ανέβηκε στα 14 εκατομμύρια ευρώ.

Ακούστε άλλο εκπληκτικό στοιχείο από τη ζωή του ΕΔΟΕΑΠ. Στις 21 Ιανουαρίου θα γίνει το δικαστήριο για το PSI,  το κατόρθωμα της τέως Προέδρου, που ο Προβόπουλος κούρεψε 100 και πλέον εκατομμύρια από τα αποθεματικά. Αν ο ΕΔΟΕΑΠ θέλει να παραστεί για το συνολικό ποσό, πρέπει να πληρώσει παράβολο 903.000 ευρώ!
Σωστά διαβάσατε.

Η σοφή νομική υπηρεσία του ΕΔΟΕΑΠ έπεισε τη διοίκηση Σόμπολου - Καρούτζου να διεκδικήσουν μόνο 1 εκατ. ευρώ από το σύνολο, για να πληρώσουν αφενός 10.000 ευρώ και αν πάνε ευνοϊκά το βλέπουμε.

Το πλέον τραγικό είναι ότι, όπως μου είπαν, Αγγέλης και Χριστοδουλίδου είναι υπέρ του να πληρώσουν οι ενώσεις το ξεχαρβάλωμα του Οργανισμού.

Γιατί ρε σύντροφοι τέτοια θέση; Εδώ ολάκαιρος Τρίμης ζήτησε παραδόξως να πάει η υπόθεση σε συνέλευση, ενώ όπως φαίνεται Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Αντωνιάδου και Φιλιππάκης αρνούνται να υπογράψουν κάτι τέτοιο.

Στο μεταξύ η υπόθεση του ΑΚΑΓΕ είναι σε εκκρεμότητα, μια που καλείται ο ΕΔΟΕΑΠ - χωρίς το Εφετείο να το επιβάλει απόλυτα - να πληρώσει ο ΕΔΟΕΑΠ 17 εκατ. ευρώ που οφείλει.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά η λαμπρή διοίκηση Σόμπολου αποφάσισε να προσλάβει τον κ. Τόλη για να τον βάλει επικεφαλή στις εισπράξεις του Οργανισμού.

Φαίνεται ότι ήδη η υπηρεσία αυτή έχει ετοιμάσει πρόγραμμα για να κάνει κάποιες εισπράξεις και με τον κ. Τόλη (άνθρωπος του Γκανά) επικεφαλή θα φέρει μερικές χιλιάδες ευρώ ώστε να φανεί ότι η υπηρεσία αυτή εργάζεται.

Όμως το εκπληκτικό ήρθε πάλι από την ηγεσία του Οργανισμού. Στον ΕΔΟΕΑΠ χρωστάνε κάποιοι 55 εκατ. ευρώ. Από αυτά τα 23 είναι αγγελιόσημο για είσπραξη. Τα 32 είναι οφειλές στον ΕΔΟΕΑΠ, τα 12 από αυτά τα διεκδικούμε από μικρούς εργοδότες.

Από τα υπόλοιπα, τα 20 εκατομμύρια τα ψάχνουν από το 1977 και δεν ξέρουν τί αντιπροσωπεύουν...

Πάντως εκτός από τον Δημήτρη Τσαλαπάτη και η Νανά Νταουντάκη με την τοποθέτησή της αρνήθηκε να δώσει τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. Το ΠΑΜΕ  Τύπου αν και παρέστη με δύο αντιπροσώπους δεν τοποθετήθηκε.

Η κ. Γυπάκη όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Εκεί που χτυπιέται με τον Χρήστο Κυρίτση για να δίνει η ΕΣΗΕΑ βοηθήματα στον ΕΔΟΕΑΠ άλλαξε γραμμή. Ζήτησε να δοθούν τα χρήματα στον οργανισμό και να μην πάρουν τίποτα οι ...αναξιοπαθούντες συνάδελφοι. Αυτή είναι κωλοτούμπα της παράταξης "Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία".

Η ουσία είναι μία: Η σημερινή διοίκηση που πρέπει να καταγγελθεί, τίναξε τον οργανισμό στον αέρα με τις ενέργειες Σόμπολου - Καρούτζου - Σπανοπούλου. Αποτέλεσμα, ο κάθε ασφαλισμένος σύντομα να ψάχνει για φάρμακο και να μην βρίσκει.

Πιρανχας

Υ.Γ. Πάντως την τελική απόφαση για την τύχη του ΕΔΟΕΑΠ δεν μπορούν να την πάρουν ούτε τα διοικητικά συμβούλια των Ενώσεων και του ΕΔΟΕΑΠ, ούτε και οι πολιτικές παρατάξεις.

Θα πρέπει να την πάρουν οι μέτοχοι και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με γενικές συνελεύσεις όλων των Ενώσεων που συμμετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά κυρίως η ΕΣΗΕΑ.

Την ευθύνη για το κατάντημα του Οργανισμού φέρει κυρίως η προηγούμενη διοίκηση, αλλά και η νέα στο σύνολό της.

Η μειοψηφία των Αγγέλη - Χριστοδουλίδου θα πρέπει - έστω και τώρα - να ενημερώσει τους μετόχους για το πώς φτάσαμε έως εδώ...
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου