Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014

τα Πρακτορεία Τύπου άφησαν απλήρωτους τους εργαζόμενους

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Θα επιβάλλουμε το δίκιο μας !

Ανακοίνωση

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας καταγγέλλει την συνειδητή επιλογή των διοικήσεων των δύο πρακτορείων «ΑΡΓΟΣ» και «ΕΥΡΩΠΗ», να αφήσουν ουσιαστικά χωρίς χρήματα τους εργαζομένους κατά την περίοδο των γιορτών.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της καθυστερημένης καταβολής των μισθών κατά 15 ημέρες έως και έναν μήνα. Η καταβολή του δώρου Χριστουγέννων δεν τους αθωώνει στο ελάχιστο, αφού η μη καταβολή ή η καθυστέρησή του είναι ποινικό αδίκημα.

Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν έχουν την πολυτέλεια να έχουν καταθέσεις στις τράπεζες και η καθυστέρηση των δεδουλευμένων σημαίνει έλλειψη αγαθών για τις οικογένειές τους.

Φαίνεται ότι η στάση αναμονής και η ανοχή που δείχνουμε μέχρι τώρα, εκλαμβάνεται από τις διοικήσεις ως αδυναμία. Τους πληροφορούμε ότι μόνο τέτοια δεν είναι! Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν από την τσέπη τους τις επιχειρηματικές επιλογές των εργοδοτών, όπως η μετακίνηση τμημάτων στην "Ίριδα".

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι! Θα αντιδράσουμε αγωνιστικά και θα επιβάλλουμε το αυτονόητο: Να αμειβόμαστε στην ώρα μας για την εργασία μας!

Καλούμε την εργοδοσία να πληρώσει άμεσα τους εργαζόμενους και να επαναφέρει τους κανονικούς ρυθμούς πληρωμών!

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για την ευκολία και την ασυλία από το Κράτος και τη δικαιοσύνη του, που απολαμβάνει μια εταιρεία να αφήνει τους εργαζόμενούς της απλήρωτους, να τους μειώνει παράνομα μισθούς και την ίδια στιγμή να είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν χαράτσια και υπέρογκους φόρους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που πρέπει να ανατρέψουμε!

Καλούμε τους συναδέλφους σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Θα επιβάλλουμε το δίκιο μας με τον μοναδικό τρόπο που ξέρουμε!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου