Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

... προσωρινή διοίκηση στον "Αγγελιοφόρο" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Για 33 ημέρες η προσωρινή διοίκηση
Η εταιρία του «Αγγελιοφόρου»
υπό προσωρινή διοίκηση


Ένα βήμα πριν από το διορισμό προσωρινής διοίκησης βρίσκεται η Εκδοτική Βορείου Ελλάδος ΑΕ, η μεγαλύτερη εκδοτική εταιρία της Βόρειας Ελλάδας, η οποία εκμεταλλεύεται τις εφημερίδες «Αγγελιοφόρος», «Αγγελιοφόρος της Κυριακής» και σειρά άλλων εντύπων.

Μία εβδομάδα μετά την αιφνίδια και εν πολλοίς προσχηματική παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, ο ίδιος αποφάσισε να ζητήσει από το Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης να αναθέσει σε προσωρινό διοικητικό συμβούλιο τη διαχείριση και την εκπροσώπηση της παραπαίουσας εκδοτικής εταιρίας.

Η σχετική αίτηση κατατέθηκε με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας και συνοδεύεται από αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί σήμερα, Παρασκευή, στις 11 π.μ.

Την αίτηση υπογράφει η "Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ", συμφερόντων του βιομήχανου Αλέξανδρου Κ. Μπακατσέλου, η οποία είναι μία εκ των τριών μετόχων της "Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος ΑΕ", κατέχοντας το 33,33% του μετοχικού κεφαλαίου.

Στην αυριανή συζήτηση έχουν προσκληθεί να παραστούν εκπρόσωποι και των άλλων δύο εταίρων, δηλαδή του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη ΑΕ, συμφερόντων Στ. Ψυχάρη, που κατέχει το 33,33% των μετοχών, και της Πήγασος Εκδοτική ΑΕ, συμφερόντων Γ. Μπόμπολα, που κατέχει ποσοστό επίσης 33,33%.

Τα προτεινόμενα μέλη
Η Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ, επικαλούμενη το έννομο συμφέρον της, ζητεί να διοριστεί προσωρινό διοικητικό συμβούλιο, το οποίο θα ήθελε να αποτελείται από τα ακόλουθα πρόσωπα:
  • Βασίλη Μπακατσέλο, επιχειρηματία, γιο του Αλέξανδρου Μπακατσέλου από προηγούμενο γάμο του. Προτείνεται για τη θέση του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου.
  • Παντελή Χαλβατζάκη, δικηγόρο, νομικό σύμβουλο της εκδοτικής εταιρίας επί σειρά ετών και σκληρό alter ego του παραιτηθέντος εκδότη. Προτείνεται ως μέλος.
  • Ιωάννη Τύρη, φοροτεχνικό, πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Βόρειας Ελλάδας. Προτείνεται ως μέλος.
Ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος παραιτήθηκε από τη θέση του επικεφαλής της ΕΒΕ ΑΕ στις 11 Δεκεμβρίου, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους υγείας, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει ταυτοχρόνως την προεδρία και των άλλων εταιριών που διοικεί, όπως της Δελφίνι Συμμετοχές ΑΕ και της Πυραμίς Μεταλλουργία ΑΕ.

Οι άλλοι δύο εταίροι, που έχουν την έδρα τους στην Αθήνα, φέρεται να έλαβαν γνώση της παραίτησης του κ. Μπακατσέλου αρκετές ημέρες αργότερα, παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα προσκαλούνταν επισήμως να συμμετάσχουν σε αυτόκλητη γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου. Έτσι, γενική συνέλευση δε συγκλήθηκε και η εταιρία παραμένει έως και σήμερα ακόμη ακέφαλη.

Η στάση που θα τηρήσουν σήμερα, Παρασκευή, οι εκπρόσωποι της ΔΟΛ ΑΕ και της Πήγασος ΑΕ, όσον αφορά στο διορισμό προσωρινής διοίκησης, παραμένει αδιευκρίνιστη. Οι δύο μέτοχοι επιδεικνύουν, όπως φαίνεται, αδιαφορία για την τύχη της ΕΒΕ ΑΕ, μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων τους από τη διοίκησή της στο τέλος του 2012 και την ανάληψη του management από τα πρόσωπα που υπέδειξε ο Αλέξανδρος Κ. Μπακατσέλος (...) Συνεχίστε την ανάγνωση

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου